Nieuws Marketing
Met de croques van Ruben Driessen valt niet te spotten
Een croque is de culinaire variant van een tosti. Dat is les één volgens Ruben Driessen (40) over de croques die hij vanaf vandaag in Amersfoort verkoopt.

Met de croques van Driessen valt niet te spotten. Dat blijkt ook wel uit de naam die de Apeldoornse ondernemer meegaf aan zijn zaak aan de Arnhemsestraat: Son of a Croque. "Een croque is de culinaire variant van een tosti’", doceert hij. Het gezicht van Son of a Croque is Sonny.
Zoon CroqueMaar wie is Sonny? Driessen begint direct te lachen. "Die vraag zullen wij nog vaak krijgen. Sonny is onze onzichtbare vriend. Hij is de zoon van monsieur en madame Croque. Het traditionele broodje dat iedereen kent, met de kenmerkende bechamelsaus. Hij is de enfant terrible van de Franse familie Croque, doet dingen anders. Sonny creëert de nieuwe croque. Als een vader die zijn zoon de kneepjes van het vak heeft geleerd en de zoon die er dan zijn eigen draai aan geeft."
Van croques met porchetta, groene asperge met gorgonzola, chili, oreganoworst en geitenkaas, angussteak,roggebonk, verse aardbeien en boerenbrie, pittige gehaktballetjes met oma’s saus of gemarineerde pulled pork. Het woord tosti is hier volgens Driessen niet op zijn plek. "Het is geen platgeslagen boterham met een plakje ham en kaas, opgewarmd tussen twee ijzers. Daar nemen wij afstand van.We nemen er zelfs een loopje mee. Het is brood met bijzonder beleg dat in de oven gebakken wordt. Zoet, hartig, vlees, vis of vegetarisch.We hebben zelfs croques die niet van brood, maar van koekjes zijn gemaakt. Onze slogan is dan ook: making terribly good things between things."
KeuzeDe vestiging in Amersfoort is de eerste van een reeks Son of a Croques die opengaan. Aken, Maastricht en Utrecht volgen. Conceptontwikkelaar Zware Jongens, eigenaar van Son of a Croque, is tot dit idee gekomen. Bij binnenkomst hangt er een bord met blaadjes, waar vijftien croques opstaan, waar men uit kan kiezen. Na de keuze, scheurt de bezoeker een blaadje van het bord en loopt naar de counter. Daar wordt de croque direct klaargemaakt en betaald. Vervolgens kan er in het compleet vernieuwde hoekpand een tafeltje uitgezocht worden.
Harten winnen"Het doet een beetje aan een Amerikaanse diner denken. Mensen willen graag goed, gezond en snel eten. Volgens ons is dit de perfecte combinatie." Driessen lacht als hij hoort dat zijn zaak al de tostibar wordt genoemd. "Als dat zo in de volksmond gaat heten, vind ik het prima. Maar je zult het mij nooit een tosti horen noemen." Hij heeft er zin in. "Het zijn spannende tijden geweest. Ik hoop de Amersfoortse harten te winnen."