Nieuws Marketing

Moniek uit Groningen is trotse ijsondernemer

Moniek Steenbergen (33) uit Groningen is ijsverkoopster. Feestelijk trekt ze aan de bel en groet de kinderen die vol enthousiasme naar de ijskar rennen. Een artikel uit het Dagblad van het Noorden.

Van onze redactie 20 juli 2016

I Js thinkstock 2

Een rood-wit busje dat al vanaf 1976 ijs aan de man brengt. Achterin liggen de dozen vol oubliehoorntjes boven de vrieskist waarin tien bakken ijs in twee rijen liggen opgesteld: Chocola, vanille, aardbei, stracciatella en het lichtblauwe smurfijs vooraan, want die smaken zijn het meest populair. Daarachter oranjegele mango, witgele citroen, oranje mandarijn, rozepaarse bosbes en oranjeroze bloedsinaasappel. Biologisch ijs, alles gemaakt door Ramon Corré, een van de twee eigenaren van het bedrijf.BedrijfswagenetjesDe Fiat 900 is een van de drie bedrijfswagentjes die aan Mattie Gelati toebehoren; een auto met hoge schattigheidsfactor. ,,Mensen glimlachen als ze me op de snelweg passeren’’, zegt Moniek. ,,Laatst ging iemand naast me rijden en vroeg om een ijsje. Ik riep: sorry, dat gaat me op dit moment niet lukken!’’De auto, destijds speciaal gemaakt om Italiaans ijs in te verkopen, is duidelijk gemaakt voor verkopers met kleine Mediterrane maten. Iemand die langer is dan 1.83 kan er niet in werken, want die moet constant gebukt staan. Moniek (1.80) lukt het net.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: dvhnIJsondernemersMet dit weer zou je als begeesterde ijsverkoper naar het water willen, daar zit de handel. En niet op hete straathoeken staan, met uitzicht op de huizen van mensen die waarschijnlijk allemaal wel naar dat water zijn gegaan. Maar dat mag niet. Want bij het water staan de vergunninghoudende ijsondernemers, die geen andere ijsboeren dulden.

Foto: Thinkstock