Podcast

Een naam voor je bedrijf: waarom niet je eigen naam zoals Bert Hagendoorn?

In deze nieuwe aflevering van De Namarama Show spreekt gastheer Floris Hülsmann met Bert Hagendoorn. Deze topadviseur opereert simpelweg onder zijn eigen naam: 'Bert Hagendoorn'. Waarom hij dat doet en niet een nieuw verzonnen bedrijfsnaam koos? Dat hoor je in deze podcast.

Presentatie: Floris Hülsmann 19 juni 2021

Als je in de creatieve sector werkt, kun je moeilijk om Bert Hagendoorn heen. Want hij is de to-go-to-guy die ondernemers in de creatieve industrie helpt zichzelf beter in de markt te zetten. Oftewel: positioneren. Hagendoorn haalt het onderste uit de kan bij de bureaus, zodat ze beter kunnen laten zien waar ze goed in zijn. Dat is natuurlijk een interessant gegeven: waarom hebben reclamebureaus iemand anders nodig om reclame voor zichzelf te maken?

Recent spraken we met Floris over de merkwaarde van een goede bedrijfsnaam. Lees het interview nog eens terug. Expert Floris Hülsmann (Namarama): 'Meerwaarde merknaam wordt enorm onderschat'

TBWA, FHV en DDB versus MediaMonks, Superhero Cheesecake of Achtung!

Ook komt in deze De Namarama Show het belang van namen voor bureaus aan bod. Waar het vroeger met strakke afkortingen werd afgedaan (TBWA, FHV, DDB) is het nu creativiteit wat de klok slaat. MediaMonks, Superhero Cheesecake of Achtung!. En wat moet je met een naam als Vruchtvlees?

Hagendoorn was ooit hoofdredacteur van een designmagazine Dzone en werkte voor Photoshop oftewel Adobe. Met zijn kennis van en liefde voor design is hij ook oprichter en voorzitter van Dutch Digital Design, de club die het talentvolle Nederlandse design in het buitenland propageert.

Lees ook: Wat kan er nog wel en wat niet met de jarige Handelsnaamwet? Roderick Chalmers legt uit

Floris Hülsmann (rechts) met zijn gast Bert Hagendoorn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details