Nieuws Marketing

Professional werkt liefst op deels besloten werkplek

Nederlandse professionals kunnen zich het best concentreren als zij op een deels besloten werkplek werken. Dat blijkt uit onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekken. Van alle ondervraagden zegt 93 procent zich op een deels besloten werkplek beter te kunnen concentreren. Bovendien is zo'n werkplek voor 89 procent het meest productief.

De Ondernemer 5 januari 2017

Kantoorruimte

Voor het onderzoek werden 500 Nederlandse professionals ondervraagd, waarbij werd gekeken naar hoe de prettigste werkplek eruitziet. Van de ondervraagden geeft 38 procent aan deels besloten werkplekken rumoerig te vinden, tegenover 84 procent bij gedeelde kantoren. Wel vindt 74 procent van de professionals dat gedeelde kantoren essentieel zijn voor het bevorderen van de samenwerking.

"Moderne professionals willen de keuze hebben uit verschillende soorten werkplekken", zegt Patrick Bakker van Regus. "Zo is het steeds gebruikelijker dat colelga's van verschillende afdelingen en in verschillende functies samen een kantoorruimte delen. Een interessante vraag is daarbij wat het effect is op de productiviteit en de concentratie."

"Het is interessant dat de ondervraagden een voorkeur hebben voor de gulden middenweg: een deels besloten werkplek die de voordelen biedt van samenwerking van een gedeeld kantoor, zonder dat ze voortdurend worden afgeleid door achtergrondgeluiden."