Nieuws Marketing

Nieuwe Needse snackhit: de grote minihetedonder en minibamischijf

Het moet de hit worden van 2016 op het gebied van frituren: de minisnack extra large. De Needse fabrikant Elite Snacks en Salades, bekend van onder meer Joppiesaus, presenteert die innovatie deze week op de horecabeurs Horecava in Amsterdam.

Van onze redactie 13 januari 2016

Frituur stockpixabay

Het verschil met de huidige minisnacks? Een hapje van de Needse fabrikant is 30 tot 35 gram en daarmee is een minibamischijf of minihetedonder van de Needse fabrikant ongeveer twee keer zo groot als die van andere aanbieders, aldus marketingcoördinator Pleun van Halm van Elite „Het aanbod van minisnacks is de laatste jaren achteruit gehold”, geeft hij namens de onderneming aan. „Als je het product van marktleiders proeft, dan is dat niet hoogwaardig. Snacks zoals wij deze nu maken zijn royaal, ambachtelijk en met kwaliteit. Die zijn nu nergens te koop.”

Jamballa Elk jaar lanceert het Needse bedrijf op de Horecava nieuwe producten. Die beurs is van groot belang, aldus Van Halm. „Daar krijg je als het goed is gelijk de eerste orders en dat zorgt er dan weer voor dat het bij de grossiers op de plank komt. Het is voor de productintroductie erg belangrijk.” Vorig jaar presenteerde Elite Snacks er de saus Jamballa. Hoewel nog niet elk huishouden een fles van deze saus naast de mayonaise en de ketchup heeft staan, is het wel een succes geworden. Van Halm: „In het begin moet je het bij ondernemers onder de aandacht brengen, maar nu kan het op eigen benen staan. De omzet stijgt. Al heeft het nog niet dat stadium bereikt van Joppiesaus.” Of er volgend jaar weer een nieuwe saus op de markt komt? Van Halm weet het nog niet. „Dan moeten we echt weer iets unieks hebben, het moet onvergelijkbaar zijn. Het kan niet op iets anders lijken.”

Foto: Pixabay