Nieuws Marketing

Nijverdals bed and breakfast beste van het land

Pal op de grens van de gemeenten Wierden en Hellendoorn, ingeklemd tussen Hoge Hexel en de Kruidenwijk, ligt de bed and breakfast van Jolanda en Erik Elbert. De accommodatie heeft in de categorie 'beste bed and breakfast' de Eropuit in Eigen Land-prijs gewonnen. Dankzij de positieve ervaringen van hun gasten.

Suzanne van Gaale | Foto: Bert Kamp 13 september 2016

Hetwierdenseveld

Zes jaar geleden begonnen Jolanda en Erik met een 'rustpunt bij huis'. Daar werd en wordt heel veel gebruik van gemaakt. Steeds vaker kreeg het echtpaar de vraag van bezoekers of ze in de buurt ook konden overnachten. "Onze buren hebben een camping, maar verder zijn er geen overnachtingsmogelijkheden in de directe omgeving. En aangezien we anderen graag willen laten meegenieten van ons mooie plekje aan het Wierdense Veld tegenover de schaapskooi, ontstond het idee voor een bed and breakfast."

Logeren op de hei

Ze wilden dit niet in hun eigen woning doen en daarom werden de schuur en de garage opgeofferd. Alles hebben Erik en Jolanda eigenhandig verbouwd en ingericht. Het resultaat: drie kamers, waarvan er twee beneden en één op zolder is.

Om het plaatje compleet te maken zijn de kamernamen afgeleid van de omgeving: de Schaddenbeltkamer, de Kromme-Akkerskamer en de Wierdense-Veldkamer. Ook is de kleur paars van de omringende heide erin doorgevoerd.

Bijzondere gasten

In de vier jaar dat Erik en Jolanda hun bed and breakfast hebben, hebben ze zo'n 500 overnachtingen gehad.

"Er komen hier heel veel verschillende mensen, ouderen, jonge stellen, paardenliefhebbers en zakelijke gasten. We hebben zelfs mensen uit het buitenland gehad, onder meer uit Frankrijk, Engeland en Zwitserland."

De gasten maken het werk volgens Jolanda leuk. "Het is heel bijzonder om zo'n verscheidenheid aan mensen te ontvangen. We hebben ook diverse bruidsparen gehad. Die verwennen we 's ochtends met een champagneontbijt met lekkernijen uit de regio. Het leuke is dat diverse gasten ook weer terugkomen. Een oude bewoonster van ons huis, die hier geboren is, woont nu in Amsterdam maar heeft onze bed and breakfast nu ook ontdekt."

De tekst gaat onder de foto verder

Het hele gezin helpt mee

Als extraatje kunnen gasten op stap met een van de drie oldtimers van het stel: een knalgele Fiat 500, een rode Kever en een blauwe MG Midget. Een hobby van Erik.

En paardenliefhebbers kunnen hun eigen paard meenemen. Aan huis is er stalling en weidegang.

Het werk moet echter niet onderschat worden, zegt Jolanda. "Het moet wel je ding zijn. Schoonmaken, gasten ontvangen en ontbijt serveren horen erbij. Wij doen het naast onze vaste parttime baan." Gelukkig helpen de dochters Susan (18) en Leonie (14) ook geregeld mee. Leonie bakt graag cake en Susan houdt de website bij en maakt foto's.

Publiekslieveling

Erik en Jolanda promoten hun bed and breakfast onder meer via de website eropuitineigenland.nl van de gelijknamige organisatie die onderdeel is van de Nederlandse Spoorwegen. Jaarlijks reikt deze stichting een prijs uit aan de meest favoriete bedrijven, die worden gekozen door het publiek. Erik en Jolanda wonnen voor het eerst die prijs in de categorie 'beste bed and breakfast'.