Nieuws Marketing

Onderneemster van Kringloods in Noordwelle is trots op haar speciaalzaak: 'Mooi hè?'

Ze zijn er nog, échte speciaalzaken van ondernemers die niet uitgepraat raken over hun bijzondere product. Zoals Lesley Burg. Zij staat met haar verhaal in de PZC. In de Kringloods in Noordwelle verkoopt zij onder meer vintage, antiek, brocante én Chesterfieldbanken.

Van onze redactie 17 juni 2016

Lesley Burg Marieke Mandemaker

Wat is hij mooi hè?" Lesley Burg wijst glunderend naar een hoge houten kast met sierlijke details. De glazen deur staat er nog naast, die durft ze er niet alleen in te zetten. Waar de kast precies vandaan komt, weet ze niet. Maar het is zeker dat hij al een lange tijd meegaat. ,,Zie tegenwoordig nog maar eens iets van deze kwaliteit te vinden in winkels als IKEA. Kleine kans dat je daarin slaagt. Dat is precies wat ik zo waanzinnig vind aan dingen van vroeger."

Schoon Zo'n meubelstuk krijgt ze niet dagelijks binnen, maar er staat heel regelmatig iemand voor de deur met een doos vol spullen. Servies, een verzameling boeken, een zeefdruk van een semi-bekende kunstenaar, speelgoed. Lesleys enige eis: het moet heel en schoon zijn. Dan is er altijd wel een nieuwe bestemming voor te vinden. Wat niet meer past, stuurt de onderneemster naar een aantal vaste adresjes in Polen. Niets belandt dus in de vuilnisbak.

Tekst gaat verder onder de foto

Verschillende klanten Lesley startte de Kringloods in 2012, tweedehands was altijd een van haar hobby's. Ze ging er altijd al graag op uit, op zoek naar meubels die ze vervolgens opknapte en thuis een mooi plekje gaf. Inmiddels staat de loods van driehonderd vierkante meter oppervlakte zo goed als vol. Beurzen en markten bezoekt ze niet meer. Daar heeft ze geen tijd voor. Alles wat er staat, komt van mensen die de spullen niet meer nodig hadden. Ze krijgt heel verschillende klanten over de vloer. Zo zijn er de mensen die zoeken naar dat ene bijzondere kastje uit de jaren zeventig. Maar haar klantenkring bestaat ook uit mensen die het wat minder breed hebben. Voor hen is tweedehands een uitkomst. Juist dat gemêleerde gezelschap spreekt haar zo aan.

ChesterfieldToch is het niet alleen 'gebruikt' wat Lesley verkoopt. In een hoek, achterin de loods, staan Chesterfieldbanken. Van een klassiek hoekmodel tot een felgekleurde, moderne variant. Ze is het enige verkoopadres in Zeeland en daar doet ze haar voordeel mee. Haar klanten komen ervoor van ver. Zelfs van buiten de provinciegrenzen. ,,Het mooie is dat deze groep vaak ook van vintage houdt.'' Twee vliegen in één klap dus. Heeft ze wat met televisieprogramma's als Tussen Kunst & Kitsch, waar tweedehands voorwerpen opeens veel geld waard blijken te zijn? Nou nee, eigenlijk niet. Maar daar gaat het ook helemaal niet om, vindt ze. Iets hoeft niet per se veel te kosten om bijzonder te zijn.

Ze wijst naar een stokoude set houten kegels, nog helemaal intact. ,,Prachtig toch? Ik geloof nooit dat je hier veel geld voor krijgt, maar bijzonder zijn ze wel."

Wie: Lesley BurgWat: De Kring-loodsWaarDorpsring 31a,

Foto: Marieke Mandemaker