Nieuws Marketing

Ondernemer met dé oplossing krijgt award

MALOU SEIJDEL 18 januari 2016

Ondernemerlaptopliggen1065

Vuilnis op straat, irritante stoplichten en te weinig openbare toiletten. Inwoners van Den Haag stuurden al 25 problemen in naar initiatiefnemers van de DDD-award. Zíj koppelen straks het 'grootste' probleem aan de ondernemer met een oplossing, schrijft het AD maandag.

De Reinkenstraat is niet kindvriendelijk genoeg, in het Haagse centrum staan te weinig openbare toiletten en jongeren moeten vaker in contact komen met senioren, omdat ze van elkaar kunnen leren.

In een paar maanden tijd stelden inwoners van de hofstad al tientallen problemen aan de kaak bij de Haagsche Business Club en Xtra Welzijn. Die twee Haagse organisaties bundelden in november hun krachten en riepen - in samenwerking met onder meer MKB Den Haag en Fonds 1818 - de Dromen Denken Doen-website in het leven.

Raymond Schijff is één van de initiatiefnemers. ,,Wie weten nu beter wat er in de stad leeft én wat er beter kan, dan de inwoners zelf? Zij zijn degenen die tegen kwesties aanlopen. En wie kan er nou beter een oplossing voor de problematiek bedenken dan de maatschappelijk betrokken ondernemer? Met dit project willen we ondernemers de kans bieden om met een concreet plan iets te doen aan problemen in stad, straat of wijk.''

VariatieProblemen inzenden kan sinds november en nog tot het einde van deze maand. ,,Er zit enorm veel variatie in de kwesties die we tot nu toe binnen hebben gekregen," vertelt Schijff.

"Sommige wensen zijn heel concreet. Zo wil iemand een speelgoedmuseum waarin jongeren en senioren dichter bij elkaar kunnen komen en waar ze kennis en ervaring met elkaar kunnen delen. Creatief! Andere problemen zijn wat lastiger om 1-2-3 op te lossen, bijvoorbeeld 'een einde maken aan de angst voor aanslagen'.''

In februari maakt een vakjury een selectie uit alle ingezonden problemen. ,,Tien problemen worden op 17 februari in theater Dakota aan maatschappelijk betrokken ondernemers gepresenteerd. Zij gaan vervolgens oplossingen bedenken.''

De ondernemer met het beste businessplan voor één van de problemen, krijgt vervolgens de DDD-award én 10.000 euro. ,,Met dat geld kan de ambitieuze ondernemer het probleem ook daadwerkelijk gaan aanpakken," aldus Schijff.