Nieuws Marketing

Ondernemersdroom van vrienden uit de zandbak

Adriaan de Stigter (op de foto rechts) is getrouwd met Krista. In de sauna van haar Finse ouders begon zijn ondernemersbloed te stromen.

Dick Laning 12 februari 2016

Adriaandestigteroriginallongdrink1065

"Je kent het wel: handdoekje, uitzicht op een meertje, heel klassiek. Daar dronk ik voor het eerst een Original Long Drink, een mix van gin en grapefruit. Ik was meteen enthousiast. Ruim drie jaar geleden vroeg ik me af waarom we dit niet in Nederland hebben. Ik heb enkele blikjes meegenomen naar huis en die samen met Hugo leeggedronken. Zo is het sprookje begonnen."

ZandbakHugo Hakvoort (33) en Adriaan kennen elkaar van de zandbak in Apeldoorn. Altijd vrienden gebleven en nu zakenpartners. "In Finland is het een gigantisch merk. Wij waren de eersten die dit drankje buiten Finland mochten verkopen en zijn begonnen met vijf kroegjes. Nu kun je het mixje kopen in 140 kroegen en ligt het ook in de schappen bij Albert Heijn."

AH PodiumdagenDat laatste noemen de twee Apeldoornse ondernemers hun grootste overwinning. "Op de AH Podiumdagen hebben we het drankje gepitcht. Sinds een half jaar ligt Original Long Drink in het schap van 670 winkels. We komen dicht bij het moment waarop we ervan kunnen leven."

Het drankje heeft al 63 jaar dezelfde look. "Original Long Drink is met geen ander drankje te vergelijken. Wij denken dat het veel potentie heeft."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiozwolle@deondernemer.nl.

Wie: Adriaan de Stigter (34)

Wat: Finnish Dutch Import

Waar: Amsterdam

Sinds: 2012

Contact: originallongdrink.nl