Nieuws Marketing

Ondernemers Rhenen lopen warm voor panda's

De Chinezen hebben pandaverblijf Pandasia goedgekeurd. Rhenen begint al warm te lopen voor de komst van de twee reuzenpanda's komend voorjaar, aldus het AD.

Freke Remmers | Foto: Tamara Reijers 12 januari 2017

Rhenen panda

Voor banketbakker Robert van Woerekom is het duidelijk. ,,Daar ben je toch vakman voor om hierop in te springen?" Bij zijn patisserie prijkt dan ook al sinds 2015, toen de komst van de reuzenpanda's naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen bekend werd gemaakt, een heuse pandataart op het menu. ,,Laten we het zo zeggen: het is een lekker ding. De omzet moet nog komen, maar er wordt al volop over gesproken. Net als over de panda's eigenlijk."

Kriebelen

En zo begint het langzaamaan bij meer Rhenenaren te kriebelen. ,,Het heeft een lange aanloop gehad, maar nu gaat het op korte termijn gebeuren." Laura van de Rijke van het Regionaal Toerismebureau kan de enthousiaste nervositeit in haar stem nauwelijks verbergen.

Aankomst

Ondernemers zijn er dan ook samen met de gemeente en de dierentuin al volop mee bezig om de aankomst van de twee zwart-witte beesten zo feestelijk mogelijk te maken.

Club van Tien

Rhenen wordt helemaal uitgedost. ,,Het zal niemand ontgaan dat we de panda's welkom heten", vertelt Thea Soetendaal van de ondernemersclub Club van Tien. ,,De vlag gaat uit, letterlijk. Met vlaggen in pandastijl, met pandafiguren overal in het centrum aan bijvoorbeeld lantaarnpalen. De plaatsnaamborden van Rhenen worden versierd. Er komt een kleurplatenactie waarmee je entreebewijzen kan winnen."

Welzijn

De transportwagen die de reuzenpanda's van Schiphol naar het Ouwehands Dierenpark brengt, rijdt dwars door het centrum van Rhenen, waar lokale schoolkinderen de dieren welkom zullen heten. Of het publiek dan ook al een glimp van de panda's te zien krijgt, is nog niet bekend. Soetendaal: ,,Dat is allemaal aan het Ouwehands. Het welzijn van de panda's staat voorop. Maar het wordt een feest en daarbij horen toeters en bellen."

Lokale bamboe

Het Ouwehands Dierenpark heeft Rhenense boeren gevraagd of ze bamboe willen verbouwen. Nu komt het pandavoer nog uit Asten, maar hoe dichterbij, hoe duurzamer, vindt de dierentuin. Het huidige contract met Bamboo Giant loopt wel een paar jaar.

Gerelateerde artikelenMarcel Boekhoorn krijgt zijn reuzenpanda's half jaar laterPandasia zet dierentuin op zijn kop