Nieuws Marketing

Ondernemers slaan handen ineen voor een mooiere Dam

Een concreet actieplan ligt er nog niet, maar het hoofddoel is om de Dam 'meer allure te geven', vertelt straatmanager Evelien van Damme in Het Parool.

Maxime Smit 11 april 2016

Dedamamsterdam

"Vorig jaar is binnen Stichting Dam besloten dat we meer willen doen. Er is toen een start gemaakt met de oprichting van een bedrijveninvesteringszone (Biz)."

De Stichting Dam bestaat al 32 jaar, maar sinds dit jaar is het een Biz. Binnen zo'n zone storten ondernemers geld in een potje. De gemeente kan daar subsidie uit halen voor verbetering van het gebied.

De Stichting Dam bestond eerder uit vijftien grote bedrijven. Inmiddels is de organisatie gegroeid naar bij elkaar 46 ondernemers en eigenaren van panden op de Dam.

"We gaan de komende drie jaar met de leden kijken hoe we de Dam kunnen verbeteren," zegt Van Damme, die ook straatmanager is van het aangrenzende Damrak en het Beursplein. "Je kunt bijvoorbeeld denken aan wat we kunnen beginnen tegen de hoeveelheid hotdogkarren en wat wij de 'maskermonsters' noemen: de vele straatartiesten. Als een toerist nu een foto maakt van de Dam, staat er altijd wel een hotdogkar op. Dat vinden wij niet kunnen."

De nieuwe vereniging zal eind deze maand een bestuur kiezen. Kees Klesman, oud-directeur van Madame Tussauds, is voorlopig voorzitter.