Nieuws Marketing

Ondernemers vinden Rijssen-Holten meest mkb-vriendelijk

De gemeente Rijssen-Holten is door ondernemers verkozen tot mkb-vriendelijkste gemeente van Overijssel, meldt De Twentsche Courant Tubantia. Burgemeester Arco Hofland ontving de prijs dinsdagochtend uit handen van regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland.

Van onze redactie 26 oktober 2016

Vriendelijkste gemeente

Het is de derde keer dat Rijssen-Holten wordt verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Overijssel; de laatste keer was in 2014. Dalfsen en Hardenberg eindigen op een respectievelijk tweede en derde plaats.

Trots

Burgemeester Hofland van Rijssen-Holten reageerde zeer trots op het winnen van de prijs. "Wij hebben dit natuurlijk te danken aan onze eigen actieve ondernemers. Door het ondernemerschap dat diep geworteld is in Rijssen-Holten, wordt op diverse terreinen op constructieve wijze met elkaar samengewerkt."

Scores

Rijssen-Holten scoort in het onderzoek met name goed op de tevredenheid van ondernemers. Ook op het onderdeel lokale gast scoort de gemeente hoog; ondernemers vinden dat zij op dat punt waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Rijssen-Holten relatief hoger dan kleinere gemeente. Voor communicatie en beleid behaalt de gemeente ook een goede score.

Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid.

Landelijk

Of Rijssen-Holten zich naast mkb-vriendelijkste gemeente van Overijssel ook mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen, wordt begin november bekend gemaakt.