Nieuws Marketing

Online-kartgame moet de wereld veroveren

Karten tegen jezelf? Dat kan vanaf januari bij Lot66 in Breda. Het kartcentrum wil echte kartritten combineren met een online computerspel. In een simulator kun je na afloop van een rondje je eigen rit ophalen en in de simulator je tijd verbeteren. Bovendien kun je live meestrijden in een race die op dat moment plaatsvindt op de kartbaan. Maar voor het zover is, moet er nog wel 150.000 euro in het laatje komen. Dat moet gebeuren middels crowdfunding, schrijft BN De Stem.

Steven van Beek | Foto: Ron Magielse/Pix4profs 11 juli 2016

Lot661

"We zochten een heel nieuw element bij het karten en denken dit hiermee te kunnen bieden", vertelt ondernemer Alex Sanders. "Een kartrace kun je al tot in de kleinste details analyseren. Maar wat kun je nog meer met die gegevens? Wij bedachten de game i-Karter", legt operationeel manager Dave Richards uit. In de kantine komen vier racesimulatoren te staan. Maar mensen kunnen ook thuis spelen op hun eigen apparaten. "Zo kun je vooraf het circuit al verkennen en kun je naderhand thuis blijven racen op het circuit." Maar eerst wordt er uitgebreid getest aan de hand van het circuit van Lot66.

Ambitie

Sanders hoopt de game binnen drie jaar bij zo'n honderd kartbanen onder te brengen, op circuits over de hele wereld. De ontwikkelingen worden momenteel nadrukkelijk gevolgd door kartcentra in binnen- en buitenland. Tijdens de jaarlijkse Kartbeurs in januari in het Duitse Offenheim trokken de Bredanaars veel bekijks. "We zijn nu tweeëneenhalf jaar bezig. Er is veel interesse in dit project."

Twijfel

Naast karten biedt Lot66 ook vermaak als bowlen en lasergames aan. "Daar kan hetzelfde in gerealiseerd worden. Het is de vertaalslag naar een interactieve, online game." Kartleraar Mathieu van Renssen van KWM Kartracing uit Den Haag twijfelt aan de meerwaarde van zo'n game. "Wij maken ook gebruik van de technieken die Lot66 inzet, maar dan voor analyses en verbeteringen. Ik zou eerder investeren in spektakelelementen op de baan, zo krijg je volgens mij de gewenste beleving. Maar als het klaar is, ga ik het zeker eens uitproberen. Ik laat me graag verrassen; ik kan me er nog weinig bij voorstellen."