Nieuws Marketing

Ontwikkelaar pleit voor minimarkthal in Culemborg

Ontwikkelaar Stefan Kroezen gelooft er heilig in. "De Markt verdient meer levendigheid. Daar werken wij graag aan mee. Dit moet een plek worden waar je even wat lekkers haalt of een hapje eet. Als het in andere, kleinere plaatsen wel lukt, waarom hier dan niet? Culemborg is groot genoeg en het publiek is er", zegt hij in De Gelderlander.

BRAM VAN SCHAIK 19 april 2016

Markthal Culemborg

Kroezen, telg van een in de regio bekende ontwikkelaarsfamilie, woont sinds kort in de Lekstad, dus dichter bij de twee panden aan de Markt die al jaren bij de familie horen. Het pand op nummer 17 was lang groentewinkel en had daarna meerdere huurders. Daar gaat over enkele weken Brownies & Downies van start, een concept waarin mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding hebben. Er zijn sinds 2010 al bijna veertig van zulke zaken geopend.

Markt 15 was lang het kantoor van Kroezen makelaardij en verzekeringen. De schoenenwinkel Scapino die er nu zit, is bezig aan de laatste maanden. Voor Kroezen aanleiding te kijken naar een volgende bestemming van het 650 vierkante meter tellende pand. "Een grote partij vind je niet meer, leegstand is killing en afstoten is geen optie. Ik kom hier natuurlijk al mijn hele leven. Maar nu ik er woon, ga ik op een andere manier naar de stad kijken. Wat is er te doen? Waar kun je snel iets lekkers halen? Want dat is steeds meer de trend."

"Denkend aan de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam ontstond dit idee. Er is plaats voor zeker vijf, zes ondernemers. Zoals een bakker, slager, wijnbar en wie weet een toko. Ik ben voorstander van een organisch ontwikkelmodel, dus dat de een de ander aantrekt."

Een dergelijke invulling is aantrekkelijk voor talentvolle ondernemers, meent Kroezen. Hij hoopt dat er Culemborgers zijn die hiermee hun droom van een eigen zaak kunnen realiseren. "Voor iemand alleen is het ondoenlijk een pand op deze locatie te huren. En dan komen ook nog voorzieningen erbij. Wij bieden alles in een: een gezamenlijke koeling en wat je verder maar nodig hebt. Ik geloof er echt in."