Nieuws Marketing
Oos Kesbeke: 'Wie tafelzuur zegt, zegt Kesbeke'

%VIDEOWIDGET%
Oos Kesbeke (56) is directeur van Kesbeke Fijne Tafelzuren. Het bedrijf uit 1948 levert aan supermarkten, levensmiddelenproducenten en toprestaurants.
Oos Kesbeke is de derde generatie die de Amsterdamse inleggerij leidt. Zijn grootvader, Charles Kesbeke, begon in 1948 in een keldertje aan het Waterlooplein. "We zijn een van de laatste Amsterdamse inleggerijen. Bekende namen als Koeleman, Luykx, Uijttewaal, ze zijn allemaal omgevallen of overgenomen. Uijttewaal ging 5 jaar geleden als laatste van die grote bedrijven. In Amsterdam waren er twintig bedrijven zoals het onze. Om te overleven, móesten we wel veranderen. De belangrijkste keuze? Alleen gaan voor kwaliteit en geen concessies doen aan de prijs. Als het goedkoper moet, dan kan het voor ons niet uit, dan krijg je rotzooi.'' "Ik heb de zaak overgenomen van mijn vader, in 1999. Onze karakters botsten vaak. Hij was trots en eigenwijs, maar op het moment van overdragen kon hij het loslaten. Er is hier veel veranderd, behalve de mensen. Ze werken hier alle 22 nog steeds. Iedereen loopt hier binnen: klanten, leveranciers, de buurman. Ik ben graag van alles op de hoogte.'' "Leveren aan restaurants is een belangrijke pijler geworden van ons bedrijf. Dat begon bij de samenwerking met Jonnie Boer. We maken nu ook in voor 'In Stock', een restaurant dat werkt met restpartijen uit supermarkten. Studenten van de Berkhoff, een school voor horeca en bakkerijen, komen hier om te leren met die restpartijen te werken. Dan krijg je de gekste dingen, zoals zeewier in het zuur.