Nieuws Marketing

Overgrote meerderheid wil koopzondagen in Hengelo

Een overgrote meerderheid in Hengelo is voorstander van koopzondagen. Dat blijkt uit de inspraakreacties die bij de gemeente zijn binnengekomen op het eventueel verruimen van de winkeltijden: er kwamen 344 reacties binnen, en daarvan zijn er 292 (ruim 84 procent) voor de koopzondag.

Van onze redactie 31 maart 2016

Open Thinkstock

Daarnaast liggen er ook nog eens ruim 4.700 handtekeningen voor het helemaal vrijlaten van de winkeltijden. Die zijn ingezameld door online-platform Hengelo Helemaal Stil.

Het ‘ontwerp winkeltijdenverodening’ heeft zes weken ter inzage gelegen, nadat de gemeenteraad de koopzondag in november opnieuw in discussie bracht. Er zijn twee opties: de mogelijkheid bieden om elke zondag open tussen 12.00 en 17.00 uur de deuren te openen, of de huidige 20 koopzondagen handhaven. Het leidde tot een lawine aan reacties.24/7De belangrijkste argumenten voor de koopzondagen: winkeliers moeten dat zelf kunnen bepalen in de huidige ‘24/7’-economie’; ze moeten kunnen concurreren met andere gemeenten en met internet; er bestaat ongelijkheid - Westermaat Plein wel elke zondag open, de bouwmarkten idem; het doorvoeren van deregulering. In mei of juni neemt de gemeenteraad een beslissing.

Foto: Thinkstock