Nieuws Marketing

Picnic bezorgt boodschappen bij jouw tent

Boodschappen doen. Het is waarschijnlijk één van de vervelendste taken die je op vakantie moet uitvoeren. Maar bezorgservice Picnic maakt korte metten met deze taak. Geen dagelijkse tripjes meer van de tent naar de lokale supermarkt, nee Picnic levert de boodschappen af bij jouw tent (of caravan). “Als je vakantie viert wil je niet aan het werk”, aldus Ruben Vermijs, woordvoerder van Picnic.

Lotte Grimberg 28 juli 2016

Picniccampingbezorging

Het idee is ontstaan door de klanten zelf. “Steeds meer van onze trouwe klanten begonnen ons te vragen of we de boodschappen niet op de camping konden leveren. En ja, dat kan, bedachten we ons.”

Afgelopen dinsdag is Picnic begonnen met zijn nieuwe bezorgingsdienst bij Duynparc Soest. “De hele camping liep uit toen wij het terrein opreden”, lacht hij. Een enthousiastere begroeting had er waarschijnlijk niet ingezeten voor Ruben en zijn collega’s. De nieuwe service valt dan ook goed in de smaak bij de vakantiegangers. “We hebben meteen nog meer bestellingen binnengekregen."

En nee het is geen zoektocht om de juiste tent te vinden. “Tegenwoordig hebben vrijwel alle campings een plattegrond met daarop de cijfers waar de tenten en caravans staan. Op deze manier kunnen wij de juiste tent vinden. En daarnaast helpen de aanwezige kinderen ons. Zodra zij het karretje zien rijden komen ze al aanrennen.”

BuitenlandersNu weten de Nederlanders ondertussen dat zij gebruik kunnen maken van Picnic, maar op de Nederlandse campings staan ook veel buitenlanders. “Om hen te benaderen, maken we folders die we neer gaan leggen bij de campings, waar we bezorgen. Dan is het enkel de taak om de app te downloaden en de bestelling te plaatsen.”

Op dit moment blijft Picnic alleen bezorgen bij Duynparc Soest. “Maar zodra andere campings ook gebruik willen maken van onze service, staan we daar zeker voor open."

Lees ook:

Hoe Picnic Europa voor zich wintPicnic Bekroond met titel 'best startende webwinkel'