Nieuws Marketing
Restaurant Van Aken 'culturele hotspot' op de Tramkade
Een klein jaartje geleden was er nog niets. Geen water, geen gas, geen elektra. Maar vanaf komende week dient de voormalige kleedkamer voor personeel van voormalig mengvoederfabriek De Heus als keuken. De keuken van een restaurant met roze muren, dat het hart moet vormen van 'culturele hotspot' de Tramkade schrijft Brabants Dagblad.

De tegenstelling tussen het 'rauwe, vieze terrein' en het lekkere eten moet de gasten gaan trekken naar restaurant Van Aken in het Werkwarenhuis, zo omschrijft designer Edwin Vollebergh het. "We zijn daarmee straks de grootste verrassing van de stad", denkt hij over het restaurant, waar voorlopig dagelijks geluncht kan worden, en in het weekeinde gedineerd.
Voor het inrichten van het restaurant in het Werkwarenhuis zijn zoveel mogelijk spullen hergebruikt die in het fabriekspand zaten. Zo bestaat de bar uit een oude werkbank. Het meubilair, kommen en borden zijn gemaakt door Social Label, een stichting die samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ontwerpers producten ontwikkelt. De winst die het restaurant maakt komt ook ten goede aan Social Label. Medewerkers komen deels van het doorstroomhuis, en doen weer de nodige werkervaring op in het restaurant.
Toch zal het nog lastig worden om voldoende mensen te trekken naar het industriële terrein achter de Verkadefabriek. Dat moet onder meer gebeuren met een 'eigenwijze, wereldse keuken' met vooral veel groenten en kruiden, aldus kok Jamie Adelmeijer. "Mensen willen graag een tosti, dus verkopen wij een Libanese tosti." De kaart moet flexibel zijn. "We willen straks veel uit onze moestuin maken, maar ik denk er ook over om te werken met wisselende chefkoks en gastvrouwen."
Er zijn nog ideeën zat voor het restaurant, maar eerst wil Vollebergh kijken hoe het loopt. "Een Zuid-Afrikaanse Braai hier in de zomer lijkt me prachtig. Of zoetwatervis uit de Dieze bereiden."