Nieuws Marketing

'Rijschool Kijkuit' leukste bedrijfsnaam van Zeeland

'Autorijschool Kijkuit' uit Zeeuws-Vlaanderen is door PZC-lezers verkozen tot leukste bedrijfsnaam van Zeeland. De autorijschool won de verkiezing met 30 procent van de ingediende stemmen.

Joanne Karkdijk | Foto: Privéfoto 19 september 2016

Autorijschool kijkuit eigenfoto

Op de tweede plaats eindigde 'Bruidsboutique ZeeYes' uit Zierikzee (24 procent). Derde werd 'Bakkerij De Man Die Bakt' (21 procent), eveneens uit Zierikzee.

Lachende gezichten

Anita van de Velde afkomstig uit het gehucht Kijkuit bij Axel heeft haar autorijschool nu drie jaar. "Als ik in de achteruitkijkspiegel kijk, zie ik vaak lachende gezichten."Leuke bijkomstigheid is volgens haar dat er een dubbele betekenis in de naam zit. "Het gehucht waar ik woon, en kijk uit van 'pas op'."

Eerst wilde ze voor de naam van haar rijschool een combinatie van haar eigen naam en die van haar broer broer maken. "Maar ik vond dit toch leuker. Eerst durfde ik het niet zo goed. Ik was bang dat mensen sceptisch op de naam zouden reageren. Maar dat is nooit gebeurd, ze blijken het juist leuk te vinden."

Telefoon in de hand

Soms rijden andere weggebruikers langs haar met hun telefoon in de hand. "Wie weet sta ik wel ergens op YouTube. De zaken lopen goed, ik heb genoeg klanten. Verhuizen kan niet meer, ik zit nu vast aan Kijkuit", zegt Van de Velde lachend.

Bekijk ook: Dit zijn de 10 leukste bedrijfsnamen van Zeeland.