Aangeboden door Rob de Bruijn Reclamemakers

Branded Content Marketing

Andere tijden, dus anders reclame maken!

Door corona verandert de wereld in rap tempo. Denk aan minimaal persoonlijk contact, massaal thuiswerken en sectoren die zwaar onder druk staan. Ook de behoeften van mensen veranderen, net als de manier waarop die behoeften worden ingevuld. Hoe ga je als bedrijf om met deze uitdaging en hoe breng je dit naar buiten?

Rob de Bruijn 2 maart 2021

Rob de Bruijn reclame adviseur

Rob de Bruijn

Je bedrijf, product of dienst ‘vermarkten’ vraagt hierdoor immers om een andere aanpak. Ik reik je in deze column vier stappen aan om tot een nieuwe en passende marktbenadering te komen.

  1. Om te beginnen zou je kunnen proberen je te verplaatsen in de doelgroep. Praat eens met deze mensen: waar hebben zij op dit moment behoefte aan en hoe kan ik zorgen dat ik relevant voor ze ben?
  2. Sluit wie je bent (als merk) hier nog wel bij aan? Neem hiervoor je visie, missie en merkidentiteit nog eens grondig onder de loep.
  3. Kijk ook eens naar je concurrenten: wat doen zij goed en wat niet? Waar liggen mogelijke kansen en valkuilen? Wat is of kan jouw onderscheidende voordeel zijn ten opzichte van je concurrenten?
  4. Filter de uitkomsten van deze drie stappen en breng ze terug tot de kern: kort en krachtig. Ik vergelijk het altijd met hoe je vroeger (voor corona) iets op een verjaardagsfeestje zou vertellen: dan ben je veel korter van stof en word je gedwongen simpel uit te leggen wat je doet en waar je voor staat. Anders haken mensen af.

"Stort niet alles wat je wilt vertellen als een waterval over je publiek heen"

Rob de Bruijn, reclame-adviseur

Met dit als basis kun je vervolgens gaan kijken hoe je jouw verhaal, producten of diensten aan je doelgroep gaat communiceren.

Ook hier houd je vast aan de richtlijnen van het ‘verjaardagsfeestje’. Stort niet alles wat je wilt vertellen als een waterval over je publiek heen. Als je dat doet komt je boodschap niet over en haken mensen af. Breng in al je communicatiemiddelen (van advertentie tot website) focus aan in wat je als eerste gaat vertellen en wat de diepere onderliggende lagen zijn. Dat is in het kort de weg om een (hernieuwde) klik met je doelgroep te krijgen.

Rob de Bruijn helpt kleine én grote bedrijven met strategische communicatie.

Meer weten? Mail dan naar: info@robdebruijn.nl