Combined ShapeAcademy Sales

Boekentip: zo kun je 'omnichannel-sales' bedrijven tijdens corona

Waarom zou je eindeloos met klanten door de showroom lopen als klanten liever op je website surfen? Een slimme verkoper is een luie verkoper, zo schrijft salesexpert Ronald Bogaerds in deze blog. Hoe je op eenvoudige wijze online kunt verkopen.

Van onze redactie 13 mei 2021

Omni channel sales street smart ronald bogaers

In de serie 'Goed bezig' delen de auteurs van Uitgeverij Haystack tips en ervaringen. Deze week salesexpert Ronald Bogaerds die bedrijven helpt om te groeien door gespecialiseerde salesteams te bouwen. Hij is de auteur van Street smart sales.

Ronald Bogaerds

Street smart sales

€20,-

Bestel het boek hier

Het afgelopen jaar zaten bedrijven met een showroom met een probleem. Er liepen wel verkopers op de vloer, maar geen klanten. Als verkooptrainer had ik een eenvoudige tip voor deze bedrijven: zet die verkopers direct achter de telefoon en de webcam, en laat ze online verkopen.

Een van mijn vaste klanten is een toonaangevende retailer op het gebied van tuin- en buitenproducten, zoals zwembaden, spa’s en tuinhuizen. Tijdens de lockdown hebben alle verkopers geleerd hoe ze kunnen verkopen via video en chat. De verkopers waren zelf verbaasd over hun succes. Veel mensen vonden het geen probleem om een zwembad te kopen via de telefoon.

Eigenlijk is het logisch. Deze bellers hadden zich al lang georiënteerd op het internet. Het telefoongesprek was slechts het sluitstuk van een keuze die ze eigenlijk al hadden gemaakt. Net als voorheen, toen ze voor de definitieve beslissing naar de showroom gingen.

Plotseling hadden bedrijven als deze retailer een multi-channel-salesorganisatie. Ze ontdekten als gevolg van de coronacrisis per ongeluk dat klantcontact veel effectiever kan.

Ronald Bogaerds

Street smart sales

€20,-

Bestel het boek hier

De belangrijkste boodschap in mijn ogen is het besef dat een slimme verkoper ervoor zorgt dat zijn klant het prima vindt om het grootste deel van het verkoopproces zelf uit te voeren. Een slimme verkoper faciliteert dit met een goede website en sociale media. Waarom zou je urenlang koffiedrinken met een klant in je showroom, als de klant die thuis ook kan zetten? Waarom zou je urenlang door een showroom wandelen, als een klant liever urenlang over een website surft. Verkopen kan veel efficiënter: een slimme verkoper is een luie verkoper. Wat kun jij doen om je klant aan het werk te zetten?

Als je 'street smart' bent, kun je alles aan iedereen verkopen. Wil jij ook zo'n topverkoper worden die ijs kan verkopen aan eskimo's? Bestel dan hier Street smart salesvan salesexpert Ronald Bogaerds.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel