Kennis Sales

Leads genereren: verzamel meer kansen op verkoop

Je wilt meer leads genereren: hoe pak je dat aan? Iedere lead is een (grote) kans op verkoop. Met meer leads leg je dus een stevige basis onder meer sales. Wij helpen je meer leads te genereren, zowel onder consumenten als in een B2B-omgeving. Dus wil je meer zakelijke klanten verzamelen of er onder consumenten voor zorgen dat je meer succes hebt? Het genereren van leads kan op allerlei manieren.

Van onze redactie 25 december 2021

Leads genereren

5 tips om meer leads te genereren

Met deze 7 tips maak je het jezelf een stuk makkelijker om leads te genereren:

  1. Denk na over jouw doelgroep

  2. Geef gratis informatie weg

  3. Probeer het met een proefperiode

  4. Laat meerdere landingspagina’s schrijven

  5. Verzamel waardevolle data

1

Denk na over jouw doelgroep

Met een schot hagel is de kans lekker groot dat je iets raakt. Maar, is datgene wát je raakt ook daadwerkelijk de moeite waard? Denk in plaats daarvan liever eerst na over jouw doelgroep.

Welk type klant zou jouw ideale lead zijn? Hoe specifieker je het maakt, des te hoger straks de kwaliteit van jouw leads. Dat maakt de opvolging en conversie een stuk makkelijker, dus dat scheelt je later in het verkoopproces veel werk.

2

Geef gratis informatie weg

Je kunt leads natuurlijk laten rondzwemmen tot ze klaar zijn om te kopen. Het werkt waarschijnlijk beter om ze actiever te betrekken. Dus schrijf een e-book, deel een onderzoek of geef op een andere manier alvast gratis informatie weg. Dat betrekt ze bij jouw bedrijf.

3

Probeer het met een proefperiode

Ben je een dienstverlener, dus kun je niet zomaar een product weggeven? Ontwikkel een gratis proefperiode. Dan kunnen klanten zelf ervaren hoe goed jouw oplossing werkt. Je maakt het psychologisch bovendien heel lastig om er weer mee te stoppen.

4

Laat meerdere landingspagina’s schrijven

Gebruik meerdere verschillende landingspagina’s, één voor iedere (sub)doelgroep die je wilt bereiken. Speel in op de specifieke pijnpunten en deel voordelen die voor die groep interessant zijn.

5

Verzamel waardevolle data

Probeer ten slotte zoveel mogelijk waardevolle data te verzamelen. Als je weet welke pagina’s de meeste leads opleveren en op welke pagina’s je het meest verkoopt helpt dat je verder te optimaliseren. Achterhaal daarnaast wat bezoekers doen als ze op de website komen en bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat een bezoeker een lead wordt.

Leads genereren: verzamel meer kansen op verkoop

Wil jij meer leads genereren en zoek je naar een manier om de kansen op verkoop te vergroten? Het genereren van leads vraagt om een goed begrip van sales. Dus heb jij door hoe je moet verkopen en wat er nodig is om jouw potentiële klant te overtuigen? Volg onze Sales Boost Academy en zorg dat je bouwt aan een nieuwe toestroom waardevolle leads.