Kennis Sales

Producten verkopen: 7 tips voor de beste presentatie

Je wilt jouw producten verkopen: hoe pak je dat aan? Heel belangrijk is een goede presentatie. Wij delen daarom 7 tips, die je helpen jouw artikelen overtuigender te presenteren. Je leert hoe je verkoopt en hoe je eigen gemaakte producten beter kunt verkopen. Het is de belangrijke basis van een goede salestraining. Als je weet hoe je jouw koopwaar moet presenteren voor de verkoop ben je namelijk al een stuk verder dan veel andere ondernemers die daarmee worstelen.

Van onze redactie 25 december 2021

Laatste update: 14 juni 2022 11:08

Verkopen product

Product verkopen: de presentatie

Zowel consumenten als zakelijke klanten kunnen niet altijd goed inschatten of ze jouw product graag willen hebben. Met een goede presentatie help je ze daarmee.

Zorg dat jouw aanbod opvalt binnen wat er nog meer beschikbaar is. En zorg voor het juiste referentiekader. Dus wil je dat jouw producten goedkoop, kwalitatief hoogwaardig of bijzonder innovatief overkomen? Bedenk je via welke kanalen je jouw producten promoot en probeert te verkopen. Je hebt op die manier zoveel mogelijk invloed op de wijze waarop klanten jouw producten beoordelen.

7 tips om jouw product te verkopen

Je wilt jouw product verkopen met een goede presentatie. Volg deze 7 tips en merk zelf hoe het producten verkopen een stuk eenvoudiger wordt:

  1. Creëer waardevolle content

  2. Stuur een promotie-email

  3. Schrijf een informatief blog

  4. Ga live op Facebook of Instagram

  5. Plaats een afbeelding op Pinterest

  6. Benader brand ambassadors

  7. Organiseer een wedstrijd

1

Creëer waardevolle content

Het is een van de eenvoudigste product verkopen tips: creëer waardevolle content.

Vertrouw niet zomaar op de productomschrijving van een leverancier. Maak het in plaats daarvan bijzonder. Beschrijf wat een itemuniek maakt, hoe klanten het kunnen gebruiken of wat dit product onderscheidt van de rest van het assortiment.

Creëer bovendien zo ‘rijk’ mogelijke content:

  • Schrijf een omschrijving

  • Maak scherpe productfoto’s

  • Neem een productvideo op

Tip: probeer je het product te verkopen in een fysieke winkel? Gebruik bijvoorbeeld een QR-code bij het item om de (uitgebreide) omschrijving en bijvoorbeeld de productvideo te delen.

2

Stuur een promotie-email

Probeer producten te verkopen door daarover een promotie-email te sturen. Breng bestaande klanten en andere geïnteresseerden op de hoogte van jouw (nieuwe) aanbod.

Zoom bewust in op één of enkele producten, of deel producten die anders niet zoveel aandacht krijgen. En kun je een link maken met het huidige seizoen, met de actualiteit of met bijvoorbeeld het weer? Ook dat zijn goede redenen om bepaalde producten in een e-mail te promoten.

3

Schrijf een informatieve blog

Ben je een schrijver? Een van de tips om je product aan de man te brengen is om een informatief blog te schrijven. Duik in de specificaties, ga in op vragen die sommige klanten stellen of vertel iets over de achtergrond van bijvoorbeeld de leverancier of fabrikant.

In een blogartikel heb je de ruimte om uit te wijden. Schrijf een sterk verhaal, waarmee je de geïnteresseerde bezoeker meeneemt in de wereld van het product. Dat verhoogt het verlangen, zodat (online) verkopen makkelijker wordt.

4

Ga live op Facebook of Instagram

Klanten willen graag zien hoe je een product gebruikt, wat je ermee kan of hoe groot het product in de praktijk is. Dus wil je meer producten verkopen? Ga live op een online platform als Facebook of Instagram en laat via social media zien hoe het in de praktijk uitpakt.

Maak er een creatieve presentatie van, bijvoorbeeld door ermee aan de slag te gaan. Of vergelijk meerdere producten met elkaar. Daarnaast kun je de nieuwe aanwinsten in de collectie bespreken of een gast uitnodigen die je vraagt naar de ervaringen met een bepaald product.

5

Plaats een afbeelding op Pinterest

Wil je een product verkopen vanuit een presentatie op sociale media? Zorg dan dat je Pinterest niet over het hoofd ziet. Het is een krachtig sociaal medium, waar veel (potentiële) klanten inspiratie opdoen.

Maak mooie foto’s van de producten en deel die via dit platform. De link naar jouw webshop of website zorgt ervoor dat je een groot aantal extra bezoekers zal ontvangen. Zij zijn actief op zoek naar het product dat je aanbiedt, anders hadden ze het via Pinterest in de eerste plaats niet gevonden.

6

Benader brand ambassadors

Probeer meer producten te verkopen door daar brand ambassadors voor in te schakelen. Het zijn enthousiaste klanten of bekende personen. Ze spreken vanuit hun overtuiging over jouw product of zetten hun bereik in om jouw producten onder de aandacht te brengen.

Zet de ambassadeurs zo creatief mogelijk in. Laat ze de producten op een natuurlijke manier gebruiken. Of laat ze een review maken, waarin ze aangeven wat zowel de sterke als de zwakke(re) punten zijn. Dat creëert een sympathiek en geloofwaardig verhaal, waarmee je de promotie van jouw producten zo optimaal mogelijk inzet.

7

Organiseer een wedstrijd

En wil je het groots aanpakken met de tips? Organiseer een wedstrijd. Laat geïnteresseerden een traditionele slagzin afmaken, vraag ze hun ervaringen te delen op social media of stel een inschattingsvraag. Gebruik je creativiteit en maak jouw product de hoofdprijs van de wedstrijd die je organiseert.

Jouw product verkopen: de beste sales training

De 7 tips om een product te verkopen met de beste presentatie helpen je alvast goed op weg. Dus wil je digitale producten verkopen of zoek je naar producten die alvast goed verkopen? Gebruik de tips om het assortiment zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

Of schrijf je in voor onze Sales Boost Academy. Dan leer je de producten goed te presenteren en krijg je veel meer tips over (online) verkopen. Ontdek wat er nodig is om urgentie te creëren, hoe je gebruik maakt van sociaal bewijs en wat het verschil maakt tussen een goede en een uitstekende verkoper.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws