Kennis Sales

De beste verkooptraining: 5 tips om er alles uit te halen

De beste verkooptraining maakt goede verkopers van uiteenlopende professionals. Nieuwe inzichten, praktische technieken en oefeningen voor ondernemers en andere ambitieuze verkopers helpen meer omzet te halen uit salesgesprekken en andere contactmomenten.

Van onze redactie 25 december 2021

Training verkoop tips

Afbeelding ter illustratie. Bron: Shutterstock.

Zoek je een training voor een verkoper? Of wil je zelf aan de slag met een sales training? Met vijf van onze tips ontdek je de beste manier om er alles uit te halen.

 • Begrijp de behoeften bij klanten

 • Hanteer een onderscheidende aanpak

 • Weet aan welke knoppen je moet draaien

 • Presenteer met de ultieme pitch

 • Verbeter sales dankzij een verkooptraining die werkt

Sales training: professioneel verkopen

Zoek je een sales training voor professioneel verkopen of gaat het je om een algemene training voor meer verkoop? De trainingen, cursussen en opleidingen op het gebied van verkoop zijn er in allerlei soorten en smaken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Adviserend verkopen
  Verkoop je aan zakelijke klanten en vragen zij daarbij om advies? Leer hoe je zowel advies geeft als verkoopt, zonder opdringerig te worden of voorbij te gaan aan de werkelijke behoefte bij de klant.

 • Telefonische verkoop
  Ontdek hoe je een telefoongesprek opbouwt en aanstuurt op sales. Telefonische verkoop is een vak apart, omdat je het moet doen zonder de meeste non-verbale communicatie die normaal gesproken heel effectief is.

 • Aandacht voor acquisitie
  Veel ondernemers en professionals vinden het lastig om acquisitie te plegen. Hoe pak je dat aan? En kun je er zelfs telefonisch voor zorgen dat je de klant warm maakt om in ieder geval verder met je in gesprek te gaan?

5 tips voor de beste training voor iedere verkoper

Selecteer de beste verkooptraining op basis van deze belangrijke voorwaarden:

 • Volg een online training: optimaal efficiënt

 • Knal vooruit met korte modules

 • Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

 • Leer van experts én van anderen

 • Meten = weten: weet hoe je vooruitgaat

1

Volg een online training: optimaal efficiënt

Tijdens de training leer je beter verkopen. Wanneer je die training volgt bepaal je natuurlijk gewoon zelf, bijvoorbeeld dankzij online modules. Dus komt het op bepaalde momenten niet uit? Of heb je vroeg in de ochtend of laat in de avond juist tijd over? Door zelf de tijden te bepalen waarop je de training volgt verhoog je eenvoudig de efficiëntie.

Tip: kies je een training tot verkoper die je ook op jouw smartphone of een tablet kan volgen? Het maakt je een stuk flexibeler. Je zal merken dat je de training er makkelijker bij pakt dan wanneer je daar een desktop of laptop voor moet opstarten.

2

Knal vooruit met korte modules

Tijdens een training voor verkoop zou je het liefst misschien alles leren dat er te ontdekken valt. Toch is dat aan de andere kant helaas niet realistisch. Een sales training voor professioneel verkopen volg je het best aan de hand van kortere modules. Op die manier valt er steeds wat te leren, kun je dat verwerken en stel je jouw brein weer open voor meer informatie.

Tip: merk je dat bepaalde kennis is weggezakt? Als je de modules nog eens kunt herhalen of je aantekeningen erbij kunt pakken haal je het zo weer boven. Zo is de verkooptraining een blijvende investering in jouw kennis en mindset.

3

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

Zelfs als je alle informatie doorleest en precies begrijpt wat de bedoeling is valt het niet mee om daar in de praktijk mee aan de slag te gaan. Het is belangrijk om ermee te oefenen, het liefst zo veel mogelijk.

Neem de theorie door, probeer de mindset van een verkoper te ontwikkelen en ga er vervolgens mee aan de slag. Neem de tijd om te oefenen en accepteer dat je misschien nog fouten zal maken. Je zal merken dat je door de verschillende scenario’s regelmatig te oefenen beter wordt in de praktijk. Het helpt je om je te focussen op wat er echt belangrijk is, omdat je veel van het andere op de automatische piloot leert doen.

4

Leer van experts én van anderen

Toch volg je de beste verkooptraining niet per sé helemaal online. En zeker niet individueel. Natuurlijk zal je het meeste leren van de experts. Toch kunnen ook anderen in de groep je helpen om verder te komen.

Dus wil je de beste training tot verkoper volgen? Zorg ervoor dat je in een groep met anderen zit. Samen leren jullie van elkaars praktijkervaringen en de manieren waarop iedereen het aanpakt. Het helpt jou optimaal vooruit, bijvoorbeeld om de omzet met minimaal 20 procent te verhogen.

5

Meten = weten: weet hoe je vooruitgaat

Ten slotte zal een training waarmee je meetbaar vooruit gaat je het best motiveren. Als jij bij kunt houden hoe ver je bent en wat je onder de knie hebt zal je merken dat het makkelijker wordt om ook de volgende stap te nemen. Zodra je merkt dat je een meetbaar betere verkoper wordt ervaar je de motivatie om de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Verkooptraining: minimaal 20% meer omzet

Dus zoek jij een verkooptraining waarmee je de omzet kunt verhogen? Een goede training tot professioneel verkopen helpt je de omzet met minimaal 20 procent te verhogen. Dat betekent dat je veel meer omzet haalt uit bestaande klanten. En dat je manieren ontdekt om leads tot klanten te converteren. Met de juiste mindset valt er veel meer uit te halen dan je op dit moment doet.

Dus wil je aan de slag met een verkooptraining? Volg de Sales Boost Academy en werk aan minimaal 20% meer omzet. Bestel online en volg wekelijks een groepssessie, maandelijks individuele coaching en in totaal 6 maanden intensieve training