Nieuws Marketing

Schipper uit Kampen stapte in tuinmeubelen business

Richard Drost (48) stapte van boord nadat hij Wilma Elskamp had leren kennen. De schipper staat nu al 22 jaar samen met zijn zwager Gert Elskamp aan het roer van Elskamp Tuinmeubelcentrum in Nunspeet. Het bedrijf bestaat 25 jaar.

Van onze redactie 14 juni 2016

Bootje Schipper Stock

,,Na de lts ben ik eigenlijk meteen bij mijn ouders in de zaak gekomen. We voeren internationaal: Rijn, Moezel, de Duitse kanalen. Vooral met kolen. Ik wist niet precies wat ik wilde worden, maar varen was een logische keus. Ik heb daar in elk geval een praktische instelling aan overgehouden. Als schipper moet je altijd vooruit denken, dat heeft me gevormd.”Tweesprong,,De scheepvaart is intensief. Tachtig uur per week is normaal. Toen ik Wilma leerde kennen, kwamen we op een tweesprong: blijven varen of aan de wal. Ik wist niet zeker of ik nog veertig jaar wilde varen. En als je kinderen krijgt, moeten ze net als ik naar een internaat. Dat was ook een overweging. Tuinmeubelen Mijn schoonvader had net twee seizoenen een zaak in tuinmeubelen. Bij hem kon ik wel even werken tot ik wat anders had gevonden. Dat ‘even’ is nu 22 jaar geleden.”Logistiek ,,Het water trekt nog wel en ik heb aan wal enorm moeten wennen, maar ik heb wel een liefde voor de tuinmeubels gekregen. Ik doe vooral de logistiek, maar het is heel afwisselend. Zestien jaar geleden hebben we grond gekocht aan de Industrieweg om ooit te kunnen uitbreiden. Drie jaar geleden hebben we daar de veel grotere zaak geopend. Het is geen gemakkelijke markt, maar wel enerverend. En ik heb nog een bootje, dus af en toe ga ik nog even het water op.”

Richard Drost (geboren in Kampen) deed de lts in Zwolle en stapte daarna in het bedrijf van zijn ouders. Van 1989 tot 1993 was hij mede-eigenaarvan Scheepvaartbedrijf VOF Drost en Zn. In 1994 ging hij aan de slag bij Elskamp Tuinmeubelcentrum. Sinds 18 jaar is hij samen met zwager Gert Elskamp eigenaar.