Nieuws Marketing

Snel ook PLEK Conceptstore buiten Deventer

Het is een bijzondere winkel en dat is het: de PLEK Conceptstore aan de Engestraat in Deventer. De eigenaren zien kansen om hun concept ook in andere steden uit te rollen.

Rudi Hofman | Foto: Ronald Hissink 15 april 2016

PLEK deventer ronald hissink

De eigenaren van PLEK Conceptstore aan de Engestraat in Deventer willen nog dit jaar een tweede vestiging openen. De kans is groot dat die in de Randstad komt, bijvoorbeeld in Rotterdam of Den Haag. Amsterdam is niet waarschijnlijk omdat daar al redelijk wat conceptstores zijn, geeft Marian Gunning aan.

,,Streven is op redelijk korte termijn naar drie winkels te gaan. De nieuwe hoeven niet per se in de Randstad te komen. Grootste probleem is een pand te vinden dat aan onze eisen voldoet.''

Allerlei productenDe in Epse woonachtige Gunning (58) runt de 700 vierkante meter grote winkel in Deventer samen met echtgenoot Jaap Boerma (59) en zoon Hidde Boerma (24). Klanten kunnen bij PLEK terecht voor onder meer mannen- en vrouwenkleding, lifestyle-producten, sieraden, zonnebrillen, meubels en woonaccessoires. Een horeca- en speelhoek zijn er ook.

OpenPLEK draait nu een jaar. Gunning is redelijk tevreden. Zeker gezien de plek. De Engestraat is volgens de Binnenstadsmonitor een B2-locatie. Slechts 10 tot 25 procent van de binnenstadsbezoekers doet deze straat aan. ,,In het weekend is de doorloop best goed. Doordeweeks is het vaak heel rustig en ik heb niet de indruk dat dit beter wordt'', aldus de onderneemster. Volgens haar is het parkeerbeleid van de gemeente hier grotendeels debet aan.

Aantrekkingskracht,,We moeten het met name hebben van de mensen van buiten Deventer die hier voor een dagje of weekend naar toe komen en die bereid zijn geld uit te geven'', zegt Gunning. De vestiging van PLEK Conceptstore heeft voor de Engestraat een aanzuigende werking gehad. Sindsdien hebben vier andere winkels hun deuren geopend, al gaat damesmodezaak Dilana's alweer dicht.De eigenaren staan er voor open een deel van de winkel ter beschikking te stellen aan andere ondernemers zolang de initiatieven maar aansluiten bij het PLEK-concept.