Nieuws Marketing

Snuffelen naar tweedehandsspullen

Diane Maatman glundert van oor tot oor. "We moesten een paar weken klussen. Mijn vriend en ik zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bezig geweest. En nu is mijn winkel eindelijk open."

Van onze redactie 24 februari 2016

Diane maatman frans nikkels

Eind december begon ze samen met haar vriend Rob Dijks aan de opzet van Diane's Snuffelhoek aan de Marktstraat 12. Belangstellenden kunnen in de winkel terecht voor tweedehandskleding, speelgoed en curiosa. "Dit is voor mij echt een droom die uitkomt. Ik kom graag op rommelmarkten en houd ervan om schijnbaar afgedankte producten nieuw leven in te blazen."

KoffiehoekEr zit ook een koffiehoek in de winkel. Jaren geleden las Maatman een boek over een vrouw die haar eigen winkel met een koffiegedeelte runde. De titel van het boek weet Maatman niet meer, maar het is duidelijk waar haar inspiratie vandaan komt. "Bij mij kun je ook terecht voor een kop koffie met een stuk taart." De taarten bakt ze zelf. Ze heeft vooral hoge verwachtingen van haar hazelnootschuimtaart.

StressMaatman is sinds enkele jaren hartpatiënte. "Daardoor zat ik al een tijdje thuis. Gek werd ik ervan." Ze hoorde in haar omgeving dat het opzetten van een winkel vooral stress zou opleveren. Toch besloot ze haar plan door te zetten. Ze merkt nu dat het haar rust brengt. "Ik doe iets dat ik nog niet eerder gedaan heb. Ik krijg veel positieve energie door mijn winkel."

Foto: Diane Maatman (Frans Nikkels)