Nieuws Social media
Social Media Rescue leert bedrijven opvallen op het net
Dinotra Heymans gaf haar vaste baan op en begon letterlijk aan de keukentafel Social Media Rescue. Daarmee helpt ze andere bedrijven, organisaties, of wie maar wil, om meer uit sociale media als Twitter, Snapchat, Facebook en Instagram te halen. De Gelderlander sprak met de Doorwerthse ondernemer.
Een stom idee was het, zoals goedbedoelende moeders die soms kunnen hebben: een mobiel voor de dochter die op kamers gaat. Ik ga niet voor schut lopen met zo'n ding, waarschuwde Dinotra Heymans haar moeder, die doorzette en een 'Motorola-achtig' toestel aanschafte voor haar dochter.
"Er zat zo'n klepje aan. Leek hij nóg groter", vertelt Heymans, die destijds wel snel verknocht raakte aan haar eerste telefoon. Het waren haar eerste stappen op het pad van mobiele data.
KeukentafelDe 36-jarige Doorwerthse is nu veel verder. Ze heeft een spannend jaar achter de rug. Ze gaf haar vaste baan op en begon letterlijk aan de keukentafel Social Media Rescue. Daarmee helpt ze andere bedrijven, organisaties, of wie maar wil, om meer uit sociale media als Twitter, Snapchat, Facebook en Instagram te halen.
WanhoopszuchtAls je een bedrijf hebt en je nu een wanhoopszucht niet kunt onderdrukken, dan zit Heymans op je te wachten. Haar handen jeuken als ze ziet hoe bedrijven social media links laten liggen. Of er wel iets mee doen, maar de plank misslaan. "Bijvoorbeeld door een hashtag te gebruiken waar niemand op zoekt. Of door te lange berichten te maken voor Twitter. Dan krijg je van die vervolgberichten waarbij de nieuwste steeds bovenaan staat, maar echt niemand zoekt ál die berichten terug."
VisualIets posten, twitteren of bloggen zonder 'visual' is volgens Heymans uit den boze; overal moet een foto of filmpje bij. Mooi, grappig, ontroerend. Mag allemaal, als het maar opvalt. Dat is volgens Heymans het toverwoord. Ze snapt dat het bedrijven duizelt van de mogelijkheden en dat ze krap in hun tijd zitten. "Daarom bied ik niet alleen aan om alles uit te leggen over social media, ik zet ook accounts op en als de klant dat wil, dan houd ik ze bij."
DoelgroepOp advies van haar vriend, een landschapsfotograaf, heeft Heymans een doelgroep bedacht voor Social Media Rescue: natuur- en (cultuur)landschapsbeheer.
KlompenpadVoor het nieuwe toeristische platvorm Lage Veluwe gaat Heymans zodoende de socialmedia- strategie bedenken en uitvoeren. Ze laat in dit verband het woord 'klompenpad' vallen, waarvan de gemeente Renkum er meerdere heeft. "Daar zou je op social media zó veel leuke dingen mee kunnen", zegt ze over de toeristische wandelingen. "Een timelapse- filmpje van een route. Of iets met foto's van wandelaars."
ExpertOp haar vorige werkplek, bij de Rabobank, kwam Heymans in aanraking met social media. "Ik werd een beetje de expert daar. Ik merkte dat alles aan dit onderwerp me boeit en dat ik het leuk vind om anderen te helpen."
Eigen baasDe wens om eigen baas te worden sluimerde al een tijd. Ze zag zichzelf ook wel in een romantische chocolaterie zoals in de film Chocolat, maar besloot toen dat van je hobby je werk maken een beter verdienmodel is. De klanten druppelen binnen, zegt ze "Dat kan nog wel beter natuurlijk, maar ik heb er vertrouwen in."