Nieuws Marketing

'Steeds trots als ik over brug ga'

| Foto: Cor de Kock 18 januari 2016

Zaltbommelbrug1065

‘De nieuwe brug’ zeggen ze in Zaltbommel nog steeds. De Martinus Nijhoffbrug over de Waal ligt er inmiddels toch al weer twintig jaar. Vier mannen over hun speciale band met de brug, schrijft het Brabants Dagblad maandag.

'Bommelse brug is de mooiste'"Ik heb namens Rijkswaterstaat meer bruggen gebouwd, maar die bij Zaltbommel is toch wel de mooiste. Er waren vier plannen, vanwege kosten is het de betonnen tuibrug geworden. We hielden al rekening met een nieuwe brug die ernaast kan komen. Ik rijd vaak over de brug. Dan kijk ik hoe ze afsteekt tegen de lucht."

Ir. Cor Kuilboer (68), Berkel-Enschot, gepensioneerd.

'Steeds trots als ik over brug ga'"Het was een bijzonder project omdat Rijkswaterstaat voor het eerst ging samenwerken met andere ingenieursbureaus. Tot dan toe deden ze alles zelf. Het was een mooi project. Zoveel grote bruggen worden er niet gebouwd. Elke keer als ik over de brug rijd, ben ik trots. In principe moet de brug nog 100 jaar mee kunnen."

Gerrit de Vos (61), Fijnaart, toen de Weger, nu Royal HaskoningDHV.

'Verkeer begint vast te lopen'Ik woon in Zaltbommel en werk bij de gemeente Neerijnen, aan de andere kant. Al achttien jaar neem ik de brug. Met de auto, maar als het even kan met de fiets. Het is voor mij gewoon een middel om van de ene naar de andere kant te komen. Ik vind het wel een mooie brug. Jammer genoeg begint het verkeer nu al weer steeds vaker vast te lopen."

Harry de Bont (59), Zaltbommel, communicatieadviseur Neerijnen

'Vijf kilometer doortrekken'

"Elke dinsdagavond trainen we met onze wielerclub op de brug, soms wel met een man of veertig. Vijf kilometer, 34 kilometer gemiddeld. Twee keer omhoog en twee keer naar beneden. Steeds opnieuw, zo lang als we zin hebben. Het is mooi verlicht, veilig en pittig. We doen dat in de winter tot de zomertijd begint. Dan gaan we weer de weg op."

Willem van Gameren (64) uit Zaltbommel, gepensioneerd postbode