Nieuws Marketing

Stork viert 150 jaar hightech in Hengelo en Twente

Het wordt niet alleen een feestje voor Stork. En niet alleen een feestje voor Hengelo. Het wordt een viering van 150 jaar hightech in Hengelo en Twente.

Van onze redactie 3 augustus 2016

Stork annina romita

Het is pas in 2018, maar er wordt al hard gewerkt aan de viering van het 150-jarig bestaan van machinefabriek Stork. Een van de suggesties was dat het feest in een breder kader dan alleen Stork moest worden gezet. Zoals ook het eeuwfeest werd gevierd als '100 jaar metaalstad'.

Metaalindustrie

Dat hebben de initiatiefnemers zich aangetrokken. Het jubileum heet voortaan '150 jaar HighTech in Hengelo en Twente'. Ook om te benadrukken dat de metaalindustrie haar imago van 'vies, vuil en hard werk' allang voorbij is. Bovendien stond Stork aan de basis van het moderne onderwijs en zijn er in 2018 meer jubilea te vieren, zoals het 100-jarig bestaan van 'het zout' in Hengelo en de Wilhelminaschool en 150 jaar boekhandel Broekhuis.

Activiteiten

De eerste ideeën voor activiteiten bewegen zich langs vier lijnen: een lezingencyclus, lessen voor basis- en voortgezet onderwijs, open dagen bij bedrijven en een internationale bedrijvenbeurs met symposia en publieksevenementen. In die laatste categorie wordt onder meer gedacht aan een muziektheaterspektakel, een expositie met 'werkend' varend en rijdend materieel van Stork en een beeldhouwwerk.

Foto: Rob Spekreijse, directeur spuitgietmachinefabriakant Stork