Video Storytelling

Broodje Verhaal: storytelling met Cor Hospes en Niels Meijssen (Moonback)

In de keuken bij storytelling-expert Cor Hospes is Niels Meijssen te gast, de oprichter van Moonback, het eerdere Beterboeken.nl. Moonback is het nieuwe, sympathieke alternatief voor Booking.com. Wat is het verhaal van en achter deze Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, en dus: waarom omarmt de startup strateeg juist nu toerisme?

Presentatie: Cor Hospes. Camera & Edit: Mark van Binsbergen 30 april 2021

MyChannels Video ID: 223179

Dit is Broodje Verhaal. Een 9-delige videocast met storytelling-expert Cor Hospes waarin een ondernemer tijdens de lunch letterlijk de ingrediënten van zijn/haar ondernemersverhaal deelt. Wat wil hij/zij bereiken en waarom? Welke obstakels moet hij/zij daarbij zien te overwinnen. En niet onbelangrijk. Wat kookt hij/zij van de lunchkaart? Kiest hij/zijvoor een gebakken eitje, zijn pasta van de dag of toch dat broodje bal...? En wat voor boodschap plakken zij op de koelkast?

Disclaimer: het Broodje Verhaal-team en gasten waren coronaproof.

Natuurlijk mag de Meest Inspirerende Ondernemer van dit jaar niet in - de voor de gelegenheid extra feestelijke - keuken van Cor Hospes ontbreken. Niels Meijssen dus, oprichter van Moonback (voorheen Beterboeken.nl).

Wat is het verhaal achter het platform dat het sympathieke alternatief voor Booking.com wil zijn? In ieder geval is ‘eerlijkheid’ een belangrijk hoofdstuk van Niels' marketingverhaal. Onder meer in deze aflevering van Broodje Verhaal de vraag die elke ondernemer zichzelf vaak stelt of moet stellen: hoe valideer je als ondernemer dat je met jouw idee en content op de goede weg zit? Tussen de gesneden groenten en de verse kruiden zoeken de twee mannen naar het antwoord. Alleen dat is al een mooie reden om deze aflevering snel te bekijken.

Kijk en luister juist ook wanneer je wilt weten hoe je jouw verhaal juist naar buiten brengt, hoe je je netwerk laat groeien en wat crowdfunding voor jouw bedrijf kan betekenen. En natuurlijk… zoals gewoonlijk heeft de kookgast nog drie extreem bruikbare ondernemerstips onder zijn deksel.

BETERSOEPEN, HET SOEPIE VAN NIELS

... en zo maak je 'm zelf.

Kokossoep met courgette, gnocchi en radijs. Je bent de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar of niet. Dus ja, dan pak je eens goed uit voor de lunch. Met een gerecht dat je vriendin serveerde toen jij hoorde dat jij die De Ondernemer-prijs had gewonnen. Zo kan iedereen ervaren hoe zo’n overwinning smaakt. Het ‘winnaarsgerecht’ is voor twee personen. Heb je twee extra gasten aan tafel, dan vermenigvuldig je alle ingrediënten met twee. Oneven getallen geven gedoe bij de boodschappen, en ach, anders maak je gewoon wat extra soep. Want die is de volgende dag nog lekkerder. En o ja, tipje. Schaaf er wat schil van een citroen over. Wel eerst even die citroen wassen.

Ingrediënten:

-zonnebloempitten

-1 limoen

-1 pakje kokosmelk

-500 g gnocchi

-1 bosje radijsjes

-10g verse munt

-1 verse jalapeno-peper

-1 teen knoflook

-1 ui

-2 courgettes

-groentebouillonpoeder

-peper, zout en olijfolie

Bereiding:

Stap 1: Bouillon maken

Los de bouillonpoeder op in 250 ml gekookt water. Liever trek je natuurlijk je eigen bouillon -of neem zo’n krachtige bouillon van de Kleinstesoepfabriek. Want poedertjes, die proef je. Echte bouillon smaakt.

Stap 2: Groente snijden

Snijd de courgettes in dunne plakjes. Pel de ui en knoflook en snijd die in grove stukken. Hak de jalapeno-peper fijn -echte mannen en vrouwen verwijderen natuurlijk niet de zaadlijsten. Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes en hak de radijsjes als een razende in mootjes.

Stap 3: Groente garen

Verhit een grote kookpan met 1 el olijfolie op middelhoog vuur. Doe de courgette, ui, knoflook en jalapeno-peper met een flinke snuf zout in de pan, en bak de groenten twee minuten. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en pak zo’n 10-15 minuten tot de courgette zacht en gaar is. Vergeet af en toe niet te roeren of zet het vuur iets lager om ervoor te zorgen dat de groenten niet aankoeken.

Stap 4: Gnocchi bakken

Verhit een grote koekenpan met 1 el olijfolie op middelhoog vuur. Bak de gnocchi in 6/8 minuten knapperig bruin. Breng op smaak met peper en zout, en haal de pan van het vuur.

Stap 5: Soep opzetten

Roer de kokosmelk en bouillon door de groenten. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten sudderen. Pers de limoen uit, en zet het sap even apart.

Stap 6: Soep afmaken

Neem de ‘groentenpan’ van het vuur en pureer tot soep. Breng op smaak met peper, zout en eventueel meer bouillonpoeder/een extra scheut bouillon. Meng de zonnebloempitten, radijsjes, munt en helft van het limoensap door elkaar. Breng ook dit op smaak met zout, peper, en desgewenst extra limoensap. Schep de soep in kommen, verdeel de gnocchi en garneer met de radijstopping.

Smakelijk broodje verhaal!

Alle afleveringen van Broodje Verhaal zijn ook als podcast te beluisteren op Soundcloud, Spotify en iTunes, zo ook deze met Cor Hospes en Niels Meijssen:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws