Video Storytelling

Hoe auto-ondernemer Sam van Dalen Elon Musk verslaat in een kerstvideo

Bij De Ondernemer zijn we fan. En we weten, Cor Hospes ook. Sam van Dalen is ondernemer, eigenaar van autobedrijf Italië in de Polder én een meester in originele video's en storytelling. Gelukkig: ook deze kerst verrast hij ons met een video. Mét zijn Do en de intussen beroemde Fiat Panda.

Van onze redactie 25 december 2022

Storytelling. Logisch. Op video? Niet voor iedereen even logisch. Je moet het willen, kunnen en de tijd er voor over hebben, als ondernemer. Sam van Dalen maakt er tijd voor, en wat helpt: er huist een entertainer in hem.

Toen Sam te gast was in ónze videoserie Broodje Verhaal, vertelde hij gastheer Cor Hospes onder meer: ,,Het gaat in een video nooit over het product, we zeggen zeker niet: koop dit. Ons product is de auto, maar ik vertel niet hoeveel vermogen-ie heeft, wat-ie gereden heeft en wat er op of aan zit. Het gaat om het verhaal."

Bekende Nederlanders in video's

De Bekende Nederlanders in zijn video's, zoals eerder Bram Moszkowicz en nu Frans Duijts in de kerstaflevering, en concullega Alexander Sterk van Louwman Exclusive? ,,Gewoon vragen. En dat lukt. Ze vinden het echt wel leuk om mee te doen".

Lees ook: Hoe Sam van Dalen met originele storytelling-video's Italiaanse auto's verkoopt

'B-to-b hebben de video's absoluut geholpen'

Over de kijkcijfers, zegt hij: ,,Je zou kunnen denken: ik zal er wel meer door gaan verkopen. Wat ik na een tijd merkte is dat wij juist veel meer aanbod aan de inkoopkant kregen, dat juist autobedrijven ons gingen bellen om bijvoorbeeld Italiaanse auto's aan te bieden. B-to-b heeft het ons absoluut geholpen, het heeft bijvoorbeeld geholpen ons aanbod uit te kunnen breiden".

Zijn Italië in de polder-video's op YouTube zijn tienduizenden keren bekeken, de meest besproken en tot nu toe nog altijd onze favoriet: de pony in de Panda, te zien via deze link. Tip: (ook) bekijken, dat maakt Sam's nieuwe kerstvideo op zeker nog leuker.

... oké, oké, deze zijn er ook: Wie heeft de beste kerstcommercial?

Scène uit de Merry Christmas Elon Musk-video van Sam van Dalen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws