Nieuws Marketing

Tase Wellcare geopend in Enschede

Alexandra van der Linden (42) en Marissa Wevers (44) vieren niet alleen de opening van hun eigen zaak Tase Wellcare in het Klooster Dolphia, maar ook dertig jaar vriendschap.

Van onze redactie 7 juni 2016

Massage ruswt wellness enschede emiel muijderman

'We maken er al jaren grappen over dat we samen iets moeten opzetten. Van een luchtvaartmaatschappij tot een motel. Nu hebben we het gedaan," vertelt Marissa Wevers met een grote glimlach. De trotse en kersverse ondernemer zit met haar beste vriendin Alexandra van der Linden aan een grote houten tafel in hun net geopende zaak: Tase Wellcare.

ZorgDe vriendinnen ontmoetten elkaar dertig jaar geleden in de schoolbanken van het Kottenpark. "Zij was goed in alles wat ik niet kon, we vulden elkaar direct aan," vertelt Marissa. Na de havo slaan de dames elk een andere weg in. Alexandra verlaat Enschede tijdelijk voor haar studie Chemische technologie en Marissa stort zich op internationale en creatieve marketing. De vrouwen belanden uiteindelijk beiden in de zorg. Alexandra als afdelingsmanager in een ziekenhuis en Marissa in een marketing- en adviesfunctie bij een fysiotherapiepraktijk.

Meer dan klachtenBeiden ervaren hoe erg de zorg onder druk staat. "Dit ligt vooral aan de versobering van de zorgverzekeringspakketten. De behandelingen zijn puur klachtgestuurd. De oprechte aandacht en ontspanning missen," zegt Marissa. Het gemis valt niet alleen de vriendinnen op. Marissa: "Ik werd benaderd door een fysiotherapeut. Zij vertelde dat er behoefte was aan meer."

En dat 'meer' is waar de vriendinnen zich op besloten te richten: ontspanning en oprechte aandacht. Want er is meer tussen zorg en wellness. Alexandra: "Wij zitten tussen de hele dag in een kuuroord en een behandeling bij de fysio in."

KloosterDe vriendinnen openden op 1 mei de deuren in het Klooster Dolphia. Ondanks dat het bedrijf redelijk verstopt zit in het monumentale pand is de locatie een bewuste keuze. "Het is hier prachtig en rustig," vertelt Alexandra. "Deze sfeer draagt bij aan ons doel: ontspanning." Klanten kunnen onder andere bij de dames en hun drie personeelsleden terecht voor massages, manicures en pedicures. Ze maken duidelijk dat Tase geen schoonheidssalon is en dat het draait om lichaamsverzorging. Geen luxe, maar noodzaak, aldus Alexandra. "Het brengt je weer in balans."

Dat de dames voorzien in een behoefte blijkt uit het hoge aantal boekingen. "We hebben zelfs al terugkerende klanten." Onder wie een 'opvallend hoog aantal' mannen. "Wij zijn geen tutjes, het is hier geen roze bedoeling. We richten ons op een brede doelgroep."

Foto: De eigenaressen Alexandra van der Linden en Marissa Wevers in de behandelkamer van Tase Wellcare in het klooster van Dolphia (Emiel Muijderman)