Nieuws Marketing

Tattoo-actie voor nieuw skatepark

Martijn Verwaaijen 18 januari 2016

Tattooactieskatepark1065

Het nieuwe skatepark onderaan de Zwijndrechtse brug in Dordrecht moet een plaatje worden, en daar hebben de liefhebbers heel veel voor over. Zelfs een tatoeage laten zetten op welk lichaamsdeel dan ook is geen enkel punt. Als er maar geld in het laatje komt.

Bij Koko Loko Tattoo and Bodypiercing aan de Vriesestraat in Dordt haakten de eigenaren daar slim op in. Ze hebben raakvlakken met elkaar, vandaar dat de tattooshop zaterdag een inzamelingsactie hield. Van de opbrengst van een gezette tatoeage schonk Koko Loko de helft aan het skatepark, 10 procent ging naar de shop en de rest was bestemd om er toch nog iets aan te verdienen.

De actie had succes, want waar normaal gesproken 1 of 2 mensen een tattoo laten zetten waren dat er zaterdag 17. Zodoende kon ruim 700 euro voor het skatepark gedoneerd worden.

"Wij steunen de actie voor het skatepark heel graag omdat toch best veel van onze klanten skaters zijn,'' vertelt manager Martha Roque. ,,Gelukkig is de belangstelling best groot, ik reken er toch wel op dat zo'n 15 mensen een tattoo komen laten zetten.''

ToepasselijkEén van hen is Dordtenaar Nathan (28), die zojuist een nieuwe tattoo heeft laten zetten, niet de eerste want zijn lichaam zit vol. ,,Ik heb de Zwijndrechtse brug op mijn arm laten zetten,'' zegt hij met trots. ,,Daar komt het nieuwe skatepark, dus het leek mij wel toepasselijk. Ja, ik doe dit speciaal voor het skatepark, met mijn 60 euro kan ik zo een bijdrage leveren.''

Een tattoo kost tussen de 50 en 200 euro. Speciaal voor de actie waren er ook afbeeldingen beschikbaar die een link legden naar Dordrecht, waaronder de Zwijndrechtse brug. ,,Maar wij hebben ook aan mensen gedacht die geen tattoo willen maar de actie wel steunen,'' vertelt Martha, wijzend naar de knalgele collectebus die op de balie staat.

Skateshop Fier-eigenaar Arjan van Biemen is de man achter de inzamelingsacties, om er voor te zorgen dat het park in april de mooiste van Nederland is.