Nieuws Marketing

Twents Livio scoort met Pokemon-video

Ze leest bedaard het Livioblad Kwiek, terwijl haar huis vol zit met Pokémon. En dan is de dame het zat. Ze staat op en begint kordaat met een vliegenmepper alle Pokémon neer te halen en mept ze dood.

Van onze redactie 20 juli 2016

Pokemon go ondernemers geld verdienen pokemon pokestops pokegym 2

Een komisch gemonteerd filmpje op de Facebookpagina van Livio is een grote hit. “Vrouw (82) kan toeloop ontsnapte Pokémon niet meer aan”, meldt de zorginstelling bij de video.

Pokémonjagers niet welkom

De grote kwieke ster van de film blijft anoniem, op eigen verzoek. “Maar ze geniet wel van het succes. Ze vind de aandacht die het filmpje krijgt ook superleuk”, meldt de woordvoerder van Livio, Jeff van den Biggelaar.

“Maar ze heeft heel duidelijk aangegeven dat ze verder niet zit te wachten op andere media-aandacht. Hier moest het bij blijven. Mevrouw vond het fantastisch om mee te doen, maar was ook wel een beducht voor een bij-effect. Ze wilde natuurlijk niet dat haar huis straks wordt platgelopen door Pokémonjagers.”

Ouder dan 82

Het filmpje is daarom zo neutraal mogelijk opgenomen, zodat niet te zien is waar het zich ongeveer in Enschede afspeelt. Heel bewust wordt haar naam – ook haar voornaam - niet genoemd. En haar leeftijd is niet juist. Ze is in werkelijkheid nóg wat ouder. “We hadden gevraagd of we haar leeftijd wel bij het filmpje konden zetten. Toen zei ze; maak me maar wat jonger.”

Van deze tijd

Het is in eerste oogopslag een filmpje ‘met een knipoog’ naar de hype rond het spel met Pokémon Go, waarbij je met je telefoon virtuele wezentjes kunt vangen. Maar er zit weldegelijk ook wel een boodschap achter, zegt Van den Biggelaar.

“We hebben ook veel thuiszorgcliënten, zoals deze mevrouw. Ze zijn wel oud, maar weldegelijk ‘van deze tijd’. Ze kennen dit spel echt heus allemaal; de wereld en nieuwe dingen gaan niet aan hen voorbij. Ze zijn oud en kwetsbaar. Maar ze doen er nog terdege toe. Dat is de boodschap.”

165.000 keer bekeken

Dat Livio zich met het filmpje in de kijker speelt is een mooie extra bijkomstigheid, erkent hij. Er zijn twee filmpjes gemaakt door de afdeling marketing en communicatie. De tweede waarin de bejaarde dame op jacht gaat was woensdagmorgen in recordtijd 165.000 keer bekeken en honderden keren met een dikke glimlach door bezoekers gedeeld. “We krijgen heel veel leuke reacties, van heinde en ver.”

Gerelateerde artikelen Pokemon Go voor ondernemers: 'Niet zeuren, kansen grijpen!'Twee horeca-ondernemers in Zwolle beginnen tegenbeweging Pokemon Go Discotheek Lucky in Rijssen springt in op Pokemon hypeOndernemer sceptisch over Pokemon GOPokemon GO gouden kans voor ondernemersPokemon GO: Hier wordt het geld verdiendMet Pokemon GO voorkom je bedrijfsinbraken