Nieuws Marketing

Vacanceselect: hoe meer volgers, hoe groter de korting

Met flinke korting op vakantie, wie wil dat nou niet. En dat enkel door op social media reclame te maken voor Vacanceselect. Dat is het nieuwe marketingplan van het reisbureau. Wie echt veel volgers heeft kan kortingen krijgen op een boeking van een vakantie, die kan oplopen tot 100 procent.

De Ondernemer 31 maart 2016

Kamperen

Vacanceselect heeft door de jaren heen gemerkt dat social media een belangrijk onderdeel is van de promotie van het bedrijf. Om dit uit te buiten heeft het reisbureau de actie bedacht.

Als de vakantieganger actief is op meerdere online kanalen, zoals Facebook, Instagram en Twitter, dan wordt dit bereik bij elkaar opgeteld. Vanaf de 5000 volgers krijgt de vakantieganger een korting op zijn of haar vakantie van 5 procent. Boven de 40.000 volgers is dit al een korting van 50 procent.

Vacanceselect maakt bij de actie onderscheidt tussen particuliere social media gebruikers en blogger of vloggers. Valt de vakantieganger in de laatste groep? Dan wordt er gekeken naar unieke bezoekers per maand. Bij 10.000 unieke bezoekers per maand is er een korting van 5 procent op het verblijf.

Loek van de Loo, directeur en eigenaar Vacanceselect, lijkt het wel te hebben begrepen “Het is nog niet zo lang geleden dat heel veel campings en vakantieparken aan hun gasten een bedrag vroegen voor wifi, waarna zij pas online konden. Wij doen het precies andersom. Wij belonen hen juist als zij online gaan”, vertelt hij in een interview met DutchCowboys.nl.

Vacanceselect verwacht dat dit slechts het begin is van een nieuwe ontwikkeling. Dankzij social media kan tegenwoordig elke consument zelf bepalen of hij invloed wil uitoefenen in ruil voor korting.