Nieuws Marketing

Van akkerbouw tot minicamping

René en Dora Buist van minicamping De Hinde in Dronten beleven dit jaar hun primeur als campinghouders. "We hebben altijd al een camping erbij willen hebben", vertellen ze in een interview met Flevopost.

Van onze redactie 3 juni 2016

Tractor

De eerste campinggasten strompelen over de camping terwijl de trekker naar de akker rijdt. Te midden van bossen, boerenland en in de buurt van het water ligt de boerderijcamping. In twee jaar tijd is de boerderij omgetoverd tot echte camping. Er is een egaal grasveld geschikt voor tenten en caravans, er zijn verharde stukken voor mensen met een camper en er is op alle plekken stroom aanwezig.

Het echtpaar is creatief geweest met wat er was. Zo dient de voormalige stal nu als sanitairruimte en is de oude giersilo nu een grote zandbak. In de windsingel is een survivalpad aangelegd, met boomstammen om overheen te klauteren, een schommel en een evenwichtkoord. Op de hoek van de singel staat een bakje, van waaruit de gasten kunnen genieten van het weidse uitzicht.

"Het gevoel van buitenleven wordt hier ervaren", vertelt Dora. "Er is rust, eenvoud en natuur." Op de camping is het niet alleen maar genieten, nee, er kan ook van alles geleerd worden. Zo kunnen de gasten genieten van een lesje groente kweken en mogen de kinderen met de dieren knuffelen.