Nieuws Marketing

Voorpret vakantie begint op beurs in Den Ham

DEN HAM - De gang van de woning van Noël ten Thije in Den Ham staat vol met folders. Ze staan klaar voor de eerste vakantiebeurs die woensdagavond in De Zandstuve in Den Ham wordt gehouden. "Normaal stuur ik mensen een digitale reisgids, maar op zo'n beurs is het wel leuk om wat mee te geven", zegt Ten Thije.

Van onze redactie 27 januari 2016

Vakantie Xperts Noelten Thije Bert Kamp

Ze is werkzaam als zelfstandig reisagent, onder de naam VakantieXperts Den Ham. En ze is de organisator van de beurs. "Ik werk nu vijf jaar als zelfstandige en heb in die tijd een aardige klantenkring opgebouwd. Het is leuk om ook een keer wat terug te doen voor die klanten."

ProberenDus staat De Zandstuve in Den Ham vanavond vanaf 19.00 uur in het teken van vakanties. "Ik wil dit gewoon graag een keer proberen. Het is voor het eerst dat er een vakantiebeurs is in Twenterand die wat groter van opzet is. Ik kijk wel of zoiets in Den Ham werkt; ik ben heel benieuwd. Ik heb geen idee hoeveel mensen ik kan verwachten. Op Facebook hebben al zo'n honderd mensen aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn."

Ruim aanbodZonvakanties, stedentrips en busreizen: het komt allemaal aan bod tijdens de beurs. Bestemmingen als Zuid-Afrika en New York worden met een presentatie uitgelicht. "Ook staat er een Oad Excellent-bus, een luxe touringcar voor reizen. Mensen kunnen die bus bekijken en vragen stellen aan de chauffeur", legt Ten Thije uit. "Bovendien zijn er stands met reisboeken en koffers."

Late boekersDe bezoekers van de beurs kunnen zich alvast gaan oriënteren op zomervakanties en de laatste vakantietrends. "Ik merk zelf wel dat mensen uit Den Ham vaak laat zijn met het boeken", vertelt ze. Een directe verklaring heeft ze daar niet voor. "Zelf wil ik ook nooit overhaast een vakantie boeken, dus in die zin begrijp ik het wel. Vooral nu, met de terroristische dreigingen, wachten mensen vaak nog even met het boeken van hun reis."

TerrorismeDoor die terroristische dreigingen ziet Ten Thije ook dat bestemmingen als Portugal en Spanje populairder worden dan Egypte en Turkije. Toch stuurt ze nog steeds mensen naar Egypte of Turkije. "De afstand tussen hier en Parijs is kleiner dan de afstand tussen het zuiden van Turkije en Istanbul. Reizen door Indonesië, Zuid-Afrika of de Verenigde Staten zijn erg gewild. Die boek ik dan ook vaak op maat, aangepast op de wensen van de klant."

Nieuwe klantenNatuurlijk hoopt Ten Thije tijdens de beurs nieuwe klanten binnen te halen, maar ze hoopt ook bestaande klanten een mooie avond te bezorgen. "Ik ben geen stenen reisbureau waar mensen even langs kunnen gaan. Bellen kan altijd, maar ik vind het leuk om mensen enthousiast te maken. Vandaar deze beurs."

Foto: Bert Kamp