Nieuws Marketing

Week van de Ondernemer: 6 apps waarmee je tijd bespaart

Het grootste probleem van ondernemers? Tijdgebrek, aldus tech-expert Vivianne Bendermacher. Ze biedt deze middag tijdens de Week van de Ondernemer handige tips en tricks waarmee de 'retedrukke' ondernemer kan afrekenen met zijn chronische tijdgebrek. De vraag die daarbij centraal staat: hoe zet je technologie voor jezelf aan het werk?

Bram de Vrind 12 april 2016

Vivianne bendermacher techionista tech

Lees ook:Week van de Ondernemer: Must voor ondernemersWeek van de Ondernemer: De drie belangrijkste innovatietrends

De onderneemster is eigenaar van Techionista, een techplatform dat vrouwen met technologie wil 'empoweren'. Als tech-expert staat ze onder andere regelmatig aan de desk bij RTL Boulevard. Bendermacher laat een zaal vol eenpitters en MKB'ers in het Beatrix Theater te Utrecht zien hoe ze over de dag tijd kunnen besparen met slimme toepassingen.

OchtendHet begint al 'ochtends bij het openklappen van je laptop aan de ontbijttafel. Hoe ga je die ontplofte mailbox te lijf?

App 1: Met Mailstrom maak je in één klap het onderscheid tussen interessante mails over businesskansen en de mail van je schoonmoeder die makkelijk tot morgen kan wachten. Zo wordt orde geschept in de chaos.

App 2: Het is ook onnodig om al die mailtjes handmatig te antwoorden met 'met vriendelijke groeten' of 'bedankt voor je bericht'. De app Textexpander vult teksten automatisch aan die je normaal gesproken keer op keer opnieuw schijft.

MiddagAls je netjes de lunch voor je zakenpartner hebt afgerekend om hem/haar over de streep te trekken voor die businessdeal, moet het bonnetje ervan natuurlijk in je administratie. Hoe pak je dat handig aan?

App 3. Schaf een smartscanner aan, waarmee je bonnetjes direct kan verwerken in je digitale administratie.

App 4. De app IF This Then That (IFTTT) maakt het je helemaal makkelijk. Met deze toepassing geef de je simpelweg opdracht: als ik dit doe, doe dan automatisch dat. "IFTT kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een ingscand bonnetje automatisch in Google Drive belandt", aldus de techionista.

AvondAan het eind van de dag is het voor de ondernemer tijd om de balans op te maken.

App 5. Met de app Rescue Time breng je in één keer in kaart waar je tijd allemaal aan is besteed. En hoe je het de volgende dag beter kan doen.

App 6. Van blauw licht ga je slecht slapen. Daarom zet je voor de app Twilight aan voordat je onder de wol kruipt. De app filtert blauw licht uit het scherm van je smartphone. Bendermacher: "Welterusten!"