Nieuws Marketing

Wijkcentrum in Vlissingen is nu Chinees restaurant

Een geslaagd staaltje herbestemming: in het voormalig wijkcentrum Open Hof in Paauwenburg heropent vandaag Chinees-Indisch restaurant De Lange Muur. Dat heeft nu eindelijk een passende lange voorgevel. Chinese leeuwen dansten gisteren bij de opening door wethouder John de Jonge, schrijft PZC.

Claudia Sondervan | Foto: Lex de Meester 1 juni 2016

Vlissingen wijkcentrum chinees lex de meester 1

Eigenaresse Xavi Huang zette met de bouwploeg van Joziasse in vijf maanden tijd in het oude buurtcentrum een ruim restaurant neer met strak interieur in aardetinten en Chinese natuursteen. "Heel anders dan het smalle pand aan de De Visserstraat. Niets is meegegaan. Behalve het koffieapparaat, dat is nog redelijk nieuw", vertelt Huang.

RestaurantPaauwenburg kent al 45 jaar een Chinees restaurant aan de De Visserstraat. De familie Cheung begon er in 1971 'Maan Woo'. Dat werd na vijftien jaar 'Lotus', later 'Indra Pura', en 'Rose Garden' tot Weirong Yin er in 1998 'De Lange Muur' van maakte. In mei 2011 nam Xavi Huang de zaak over. Het was de eerste eigen zaak van de Almelose. Toen er vorig jaar sprake was dat het restaurant moest wijken voor de uitbreiding van de Lidl kwamen van alle kanten steunbetuigingen. "De mensen uit de wijk en ook de wijkraad lieten blijken dat ze niet wilden dat het restaurant uit de wijk zou verdwijnen. Dat was fijn om te merken."

BurenOnder het restaurant is nog steeds jongerencentrum De Paraplu gevestigd. Dat gaat prima, denkt Huang. ,,De jongeren kunnen er rustig blijven. Ze kijken er televisie en spelen spelletjes. Dat is beter dan dat ze op straat hangen en overlast veroorzaken." Ook de verhouding met het kerkbestuur van Protestantse Kerk Vlissingen, die de zaal naast het restaurant te koop heeft staan, is goed, vertelt Huang.

UitbreidingTijd voor terrassen op het brede bordes aan de Alexander Gogelweg heeft Huang niet: ,,Ik heb ook nog twee jonge kinderen!" Maar over een jaar wil ze wel weer, als vroeger, een cafetaria openen in de hal van het gebouw. "Er wordt heel veel naar gevraagd. Maar niet alles kan tegelijk. Nu ben ik heel tevreden en vol vertrouwen."