Nieuws Marketing

Wijn verkopen tegen de verveling

Wanneer Herman Nouwens (49) uit Oudenbosch in 2006 wordt afgekeurd, slaat de verveling al snel toe. Hij besluit via internet wijn te gaan verkopen. In 2013 opent hij daarnaast een kleine wijnwinkel.

Annelies Wijnen | Foto: Willem Paterik 8 juni 2016

Wijntjeerbij

Hartklachten"Samen met mijn vrouw Mirjam had ik een goedlopend hotel in Oosterhout. Ik werkte zeven dagen in de week en stuurde een team van 35 mensen aan. Ik vond het allemaal geweldig. Opeens kreeg ik ernstige hartklachten. Ik werd afgekeurd en moest stoppen met het hotel."Webshop"Na een paar maanden achter de geraniums te hebben gezeten wilde ik iets omhanden hebben. Omdat ik bang was weer wat te gaan mankeren, zocht ik iets wat ik op mijn eigen tempo kon doen. Ik besloot via internet wijn te gaan verkopen. Mijn vrouw heeft het hotel nog enkele jaren alleen gedraaid, maar ik kon geen afstand nemen. Met pijn in het hart hebben we het hotel in 2011 verkocht. Daarna hebben we ons volledig gericht op de wijnwebshop."Wijnwinkel"De eerste jaren waren niet makkelijk. Ik was natuurlijk niet de enige met een wijnwebshop. Bovendien miste ik het hotel en het dagelijks contact met mensen. Daarom zijn we in 2013 een kleine, gezellige wijnwinkel begonnen. De winkel is van woensdag tot en met zaterdag geopend. Ondanks mijn beperkingen heb ik de ambitie dit bedrijf te laten groeien en tot een succes te maken."

In 2013 eindigde Herman Nouwens op de derde plaats in de verkiezing van de beste wijnwebwinkel van Nederland. In 2015 werd zijn webshop uitgeroepen tot best aanbevolen wijnwebwinkel.