Nieuws Marketing

Zeeland met zeven cafés in de Top 100

Zeven Zeeuwse cafés staan in de Café Top 100 2016. Komende maandag wordt bekend welk café in Nederland op de eerste plek staat, meldt de PZC.

PZC | Foto: Stockfoto 3 november 2016

Bier stockfoto

Alle cafés die op de lijst staan, hebben drie juryrondes overleefd en weten inmiddels dat ze in de Top 100 staan. Limburg en Noord-Holland zijn elk met 15 cafés vertegenwoordigd, Zuid-Holland met 14, Gelderland 8, Overijssel 6, Utrecht 5, Drenthe 4, Friesland 4, Groningen 4 en Flevoland 2.

Gekroonde Suikerbiet

In de afgelopen 22 jaar leverden alle provincies - Zuid-Holland en Flevoland uitgezonderd - ooit een winnaar. In 2004 eindigde De Mug uit Middelburg op een eerste plek. Vorig jaar was Café de Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee met een vierde plek het hoogst genoteerde Zeeuwse café. Zeerust uit Renesse stond op plek 48 en Salud uit Scharendijke viel met een 97ste plek nog net in de Top 100.

Bekendmaking

De ranglijst van de Café Top 100 2016 wordt maandag 7 november onthuld in Studio 21 in Hilversum. Daarnaast worden ook Provinciewinnaars bekendgemaakt en de Gouden Apenstaart (voor beste social mediabeleid), De Parel (beste medewerker) en de Publieksprijs (wie wist de meeste stemmen via social media te genereren) uitgereikt.