Nieuws Marketing

Zo ziet een goedlopend familiebedrijf eruit

Hoe is het om met het hele gezin in één bedrijf te werken? Vader Johan Albers transformeerde een koeienstal net buiten Etten-Leur tot de beautysalon met wellness en Bed & Breakfast die inmiddels bijna af is, schrijft BN/De Stem.

Tim van Boxtel | Foto: Marcel Otterspeer 5 januari 2017

MO170103 Etten Leur Wellness Apparance

Moeder Colinde verzorgt samen met dochters Marcha, Isabella en Daphne de klanten. De familie Albers lijkt een rolmodel van een goedlopend familiebedrijf. "We hebben nooit ruzie. Dat heeft ook met de opvoeding van mijn dochters te maken, ik haat ruziën", legt Colinde (48) uit, sprekend over de samenwerking in haar bedrijf Apparance.

Dochters Marcha (25), Isabella (23) en Daphne (19) hebben ieder hun eigen klanten. Marcha is net als haar moeder kapster, Isabella en Daphne zijn schoonheidsspecialistes. "We hebben respect voor elkaar en zijn tegelijkertijd heel open en eerlijk. Er is weleens een meningsverschil, maar het wordt nooit ruzie." Colinde beweert dat het puur toeval is dat haar drie dochters voor dezelfde richting hebben gekozen als hun moeder. "Het zit misschien in de genen, ik heb ze in ieder geval nooit gepusht."

Isabella bevestigt dat. "Dit vak is gewoon heel leuk. Je maakt iemand niet alleen mooi, maar geeft klanten ook een boost aan zelfvertrouwen." Het bedrijf draait goed, ruim een jaar na de opening staat de agenda vol. Wie had dat dertien jaar geleden gedacht, toen Colinde en Johan aan het helse karwei begonnen met hun drie jonge dochters. Ze kochten een twee hectare grootte terrein aan de Rijsbergseweg.

Opknapbeurt

"Johan hield van paarden, zijn droom was naar Canada te emigreren maar dat wilde ik niet. Dit was het alternatief, een boerderij met een oude, vieze koeienstal", vertelt Colinde. "Wij waren niet bang voor deze klus, hadden ons vorige huis ook helemaal opgeknapt. En er is toch altijd iets wat je wil veranderen, nu konden we het helemaal naar onze zin maken."

Na een aanpassing van het bestemmingsplan kon het gezin aan de slag met het realiseren van een beautysalon met wellness en Bed & Breakfast. De opknapbeurt vergde nogal wat tijd. "Maar Johan is handig, heeft een bedrijf in het renoveren van gevels en kreeg hulp van zijn vader. Daarnaast zitten wij sowieso niet graag stil." Inmiddels is het project bijna klaar. Het geloei en de stank van de koeien is ver weg, de ruimte straalt nu aan alle kanten rust en warmte uit. Alleen de sauna is er nog niet, die moet in maart gereed zijn.