Nieuws Radio

Ambassadeur Nationale Klimaatweek: 'Met passie bijdragen aan beter klimaat'

Kiki Boreel is niet alleen model, maar ook ambassadeur van de Nationale Klimaatweek. Het event wordt georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en draait om het promoten van duurzame initiatieven. Tijdens onze radioshow De Ondernemer Live XL vertelde Boreel dat deze week geslaagd is zodra mensen inzien dat zij met hun passie kunnen bijdragen aan een beter klimaat.

Van onze redactie 20 juli 2022

Kiki boreel nationale klimaatweek ezk

Ambassadeur van de Nationale Klimaatweek Kiki Boreel (links) en De Ondernemer Live XL-host Kim Kötter. Foto: Ruud Voest

Iemand die als model werkt en zich tegelijkertijd inzet voor het klimaat. Gezien de negatieve impact die de modewereld op het klimaat heeft, beseft Boreel zich dat het wat tegenstrijdig klinkt. Precies om die reden is ze de opleiding Future Planet Studies gaan doen.

,,Tijdens mijn werk als model ontdekte ik wat er allemaal mis gaat in deze branche”, verklaart Boreel in gesprek met presentator Remy Gieling. ,,Inderdaad, er gaat ontzettend veel ongebruikte kleding de verbrandingsovens in. Maar vergeet ook de problemen rond waterverbruik, chemicaliën en microplastics niet."

Lees ook: Operatie Drawdown: hoe ondernemers de klimaatontwrichting (kunnen) afremmen

Niet uit onmacht in een hoekje gaan zitten huilen

Gieling: ,,Op het nieuws horen we klimaatwetenschappers zeggen dat de klimaatproblematiek erger is dan verwacht. Mensen schieten daardoor in een soort lamlendigheid. Is de Nationale Klimaatweek een initiatief om ook dat probleem aan te pakken?” Boreel klinkt bevestigend. ,,We willen niet dat mensen uit een gevoel van onmacht in een hoekje gaan zitten huilen en daarom zullen zij tijdens deze week zien dat er echt heel veel gebeurt als het gaat om duurzame initiatieven. Dat geeft hoop.”

Ze vertelt dat de Nationale Klimaatweek (van 31 oktober tot en met 6 november) vol zit met de meest uiteenlopende initiatieven. ,,Je kunt als individu al iets doen door je stoep te vergroenen, plantjes neer te zetten waarmee je bijen trekt. Misschien ontwikkel je wel een nieuwe duurzame techniek of bied je jouw medewerkers als ondernemer dagelijks een vegetarische lunch aan.”

Lees ook: Waarom deze ondernemer het roer omgooide en in groene daken stapte

Supporters kunnen zich aanmelden voor de Nationale Klimaatweek

,,Wanneer deze week voor mij geslaagd is? Als deze initiatiefnemers elkaar inspireren, elkaars ideeën gaan benutten en uiteindelijk een hub vormen. Daarnaast hoop ik dat mensen gaan inzien dat zij met hun passie ook een bijdrage aan een beter klimaat kunnen leveren. En het maakt echt niet uit of dat te maken heeft met biodiversiteit, gezondheid of bijvoorbeeld educatie. Doe vooral mee. Klimaat-supporters kunnen zich aanmelden voor de Nationale Klimaatweek via www.nkw2022.nl.”

De Ondernemer Live XL kun je via de video-player hieronder in zijn geheel terugzien. Het gesprek tussen Boreel en Gieling, waarin het ook nog gaat over Boreels levensstijl, de impact van reizen en huurkleding, vind je vanaf 3:45:35.

De Nationale Klimaatweek wordt gehouden tussen 31 oktober tot en 6 november.

&t=1855s

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws