Nieuws Radio

'Pakkenarchitect' Roel Wolbrink (New Tailor) co-host De Ondernemer Live

Impact maken met maatkleding voor alle momenten van de week, het is al sinds 1997 dé drijfveer van Roel Wolbrink en zijn team van New Tailor. Tijdens De Ondernemer Live neemt Roel ons als co-host mee door 25 jaar 'kleermakerij voor liefhebbers van stijlvolle kleding' en de retail nu en straks.

Van onze redactie 12 september 2022

Roel wolbrink mode new tailor

'Pakkenarchitect' Roel Wolbrink, twee uur lang te gast bij De Ondernemer Live, als cp-host.

Roel Wolbrink startte als 'pakkenarchitect' in 1997 maatpakkenatelier New Tailor en geeft trainingen over zelfpositionering, etiquette, stijl, imago en klantgerichtheid. Eerder schreef hij Het Blauwe Boekje - Kledingvoorschriften en Businessetiquette, en Roel is coauteur van de bestseller Het Blauwe Boekje - Stijlgids over manieren, eten, drinken en kleding. Vanuit al deze invalshoeken gaan we, juist gelet op het 25-jarig bestaan van New Tailor, naar het toen, nu en de toekomst.

De Ondernemer Live is ons wekelijkse (kijk)radio-programma vanaf het Mediapark in Hilversum, te beluisteren op de dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur op New Business Radio en te zien op Youtube en de homepage van De Ondernemer. Presentatoren zijn Remy Gieling en Roland Tameling.

Lees ook: De Ondernemer Live gaat door op New Business Radio

Cor Molenaar over koopkracht: hoogste tijd voor actie

Bijzonder hoogleraar/econoom Cor Molenaar somt het rampscenario voor het MKB in een van zijn blogs puntsgewijs nog even op: 1- de energieprijzen schieten omhoog en vooral energie-intensieve MKB-ondernemers zoals bakkers, cafetaria en restaurants zullen omvallen. 2- Coronasubsidies moeten worden terugbetaald en wel zo snel mogelijk. 3- Inflatie moet gecompenseerd worden, maar er wordt gekozen voor loonsverhogingen. 4- Personeel zoekt naar overheidsbanen die betere werktijden hebben en beter betalen dan werken in het MKB en horeca. 5- De koopkracht daalt per dag, waardoor een 'klant' minder kan kopen. En 6- De herstelkosten van koopkracht worden betaald door extra belastingheffingen bij bedrijven. Wat te doen? Cor Molenaar neemt ons mee in oplossingen.

Lees ook: Nieuwe studio open: De Radiofabriek groeit in beeld en geluid

Aftellen naar december: hoe doet A Fish Named Fred dat?

Met traditioneel belangrijke verkoopmaanden in aantocht, incluis events als Black Friday, wat wordt de strategie van A Fish Named Fred daarbij? Want én goed aanwezig in de winkelstraat, internationaal, én goed aanwezig online, wordt het voor het bekende lifestyle/kledingmerk weer een belangrijke, interessante periode. Founder Rob Schalker geeft in de uitzending zijn ideeën prijs.

Luister hier een speciale aflevering van de succesvolle podcastserie: Wat is de Sleutel tot Succes van Thuisbezorgd, Picnic en Vedder&Vedder?

Dit is hét alternatief voor traditionele windenergie

Innovatie troef binnen onze landsgrenzen: Kitepower. Het bedrijf ontwikkelt sinds 2016 een kosteneffectief alternatief voor traditionele windenergie door vliegers te gebruiken om elektriciteit op te wekken. Kitepower stelt jaarlijks meer dan 3 miljoen ton CO2-uitstoot aan diesel te kunnen besparen door hun uitvinding te integreren als windoplossing: dat komt overeen met 50 miljoen nieuwe bomen die in tien jaar worden geplant. Hoe deze innovatie precies werkt en waar het toegepast zou moeten gaan worden komt Kitepower-CTO Joep Breuer vertellen, ook over de crowdfundingcampagne die in volle gang is.

Voel de kracht, hoor de stilte: EV Experience

Van 23 tot en met 25 september is er de EV Experience op Circuit Zandvoort. De nieuwste EV’s staan voor klaar in de pitstraat en op de paddock, pitboxen zijn omgebouwd tot pop up stores van diverse merken en leveranciers, er kunnen proefritten gemaakt worden er zijn workshops. Initiatiefnemer Maarten Pompen neemt ons mee door het programma (zie ook de video hieronder), maar ook door de ontwikkeling van juist zakelijk elektrisch rijden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws