Nieuws Radio

Serie-ondernemer Ron Simpson (The Avocado Show) co-host De Ondernemer Live

Hij zette de avocado in hoofdletters op de (menu-)kaart, is een veelgevraagd spreker en de man achter creative businessschool Skybox: serie-ondernemer Ron Simpson. Remy Gieling ontvangt hem dinsdag 7 februari tussen 11.00 en 13.00 uur als co-host in De Ondernemer Live. En er is nog (veel) meer.

Van onze redactie 6 februari 2023

Ron Simpson Ondernemer Live Radio

Twee uur lang is Ron Simpson dinsdag 7 februari co-host van De Ondernemer Live. Foto: Brunopress/David Heukers.

Serie-ondernemer Ron Simpson zet steeds weer nieuwe ideeën om in succesvolle concepten. Ook creëert hij verhalen en avonturen die zichzelf doorvertellen en met regelmaat de voorpagina’s halen. De afgelopen vijftien jaar verkende de dertiger verschillende sectoren, richtte hij meerdere succesvolle bedrijven op en hij tourde 'nog even' de wereld rond. Ook werkte Simpson samen met indrukwekkende merken als Red Bull, Nike, Bacardi, Porsche, Sony en Moët & Chandon.

The Avocado Show: internationale hit

Maar vooral kennen we hem als mede-oprichter van The Avocado Show. Een restaurantconcept en Insta-hit dat en binnen een jaar uitgroeide tot een internationale franchise met vestigingen in Parijs, Londen, Madrid, Brussel en Amsterdam. Simpson zijn meest recente avontuur - Skybox - is een creative businessschoolwaar ondernemers, professionals en creatieven volgens de ondernemer terecht kunnen voor inspirerende events, 1-op-1-sessies of zogenaamde personal development-jaarprogramma’s. Samengevat: er is zeer veel om over te praten in De Ondernemer Live. Serie-ondernemen in het kwadraat en twee uur lang inspiratie.

We kennen Ron Simpson vooral ook als mede-oprichter van The Avocado Show, het restaurantconcept en Insta-hit dat en binnen een jaar uitgroeide tot een internationale franchise met vestigingen in Parijs, Londen, Madrid, Brussel en Amsterdam.

Jenna Simons van OneFit: eenzaam als vrouw in de bedrijfstop?

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft eind vorige maand het Diversiteitsportaal gepresenteerd. Een portaal dat ruim 5.000 bedrijven op weg moet helpen om meer vrouwen op belangrijke posities te krijgen. Toch zijn er gelukkig al flink wat vrouwen in de top van ondernemend Nederland. Hoe ziet hun carrièrepad eruit? Hoe ervaren zij momenteel hun werk en is het misschien wel eenzaam aan de top?

Jenna Simons is als head of marketing van OneFit, bekend van het flexibele sport membership, verantwoordelijk voor het aansturen van het marketingteam. Ze heeft een groot deel van haar zakelijke leven in marketing en media gewerkt. Voor haar aanstelling was Simons werkzaam bij ABN AMRO. Bij Dyson, BEERWULF en Tourism Group International hield ze zich bezig met de verschillende e-commerce- en marketingactiviteiten. Over haar weg naar de top, pieken en dalen, spreekt Simons met Remy Gieling.

Ondernemer, auteur en podcastmaker Jeroen Broekema.

Jeroen Broekema sprak talloze fintech-ondernemers voor zijn veelbeluisterde podcast

Nog meer inspirerende ondernemers in de studio. Jeroen Broekema schuift eveneens aan. Na studies in Leiden, Texas en een master aan de London School of Economics (Internationale Betrekkingen), begon ook hij zijn loopbaan bij ABN AMRO. Broekema werkte er in verschillende functies om vervolgens aan de slag te gaan met de Fintech Funding Circle. Een jaar na de beursgang in Londen, vertrok Broekema er en startte hij meerdere ondernemingen.

Broekema heeft honderd fintech-ondernemers, maar ook top van grote financiële instellingen, geïnterviewd voor zijn veelbeluisterde podcast Leaders in Finance en samengevat in een boek vol interessante lessen en grote trends in de finance-wereld. Ook in tijden van economische tegenwind. Hij vertelt er 7 februari alles over.

Lees ook: Het succes van 30 jaar Kia in Nederland: van automerk naar mobiliteitsprovider

De Ondernemer Onderweg met Léan Verstoep, ceo Kia Nederland

In De Ondernemer Onderweg is Léan Verstoep te gast, president/ceo van het zo succesvolle Kia Nederland, inmiddels de nummer 1 in de markt en precies 30 jaar in ons land actief. ,,Ik ben ervan overtuigd dat wij de positie van Kia Nederland als mobiliteitsprovider de komende jaren verder gaan versterken en uitbouwen", stelde Verstoep eerder al. Ook meer daarover, kort na het middaguur, in de uitzending dinsdag.

Data Dinsdag en Ondernemertjes

Job van den Berg komt langs voor een verse Data Dinsdag en zoals elke uitzending vlak voor sluitingstijd, Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn over waar hij de afgelopen twee uur naar heeft moeten luisteren en kijken. Op z'n Nico's.

De Ondernemer Live luister je tussen 11.00 en 13.00 uur via New Business Radio, de homepage van De Ondernemer en onze YouTube-pagina.

Lees ook: Het geheim van horecaondernemer Herman Hell om in hoog tempo te groeien

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws