Nieuws Radio

Somnox-oprichter Julian Jagtenberg 5 juli co-host De Ondernemer Live

In de laatste reguliere uitzending van De Ondernemer Live voor de zomerstop op dinsdag 5 juli tussen 11.00 en 13.00 uur is Julian Jagtenberg, mede-oprichter van Somnox, de co-host. De ondernemer achter de slaaprobots zal presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling alles vertellen over verleden, heden en vooral de uitgeslapen toekomst van het jonge tech-bedrijf.

Van onze redactie 4 juli 2022

Julian Jagtenberg Somnox liggend

Co-host van De Ondernemer Live op 5 juli is Somnox-topman Julian Jagtenberg. Foto: Somnox

De Ondernemer Live: al meer dan 350.000 luisteraars en kijkers

Luister live mee op New Business Radio, kijk live mee via YouTube of onze homepage: wekelijks ontvangen presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling meerdere (top)ondernemers in De Ondernemer Live, zijn er interviews, reportages, radiocolumns en is er de serie De Ondernemer Onderweg. Terugluisteren en/of -kijken kan natuurlijk ook op deze website, YouTube en de welbekende podcastkanalen.

350.000+ luisteraars en kijkers

Sinds de eerste uitzending eind maart heeft De Ondernemer Live al meer dan 350.000 luisteraars en kijkers getrokken. De wekelijkse uitzendingen gaan door tot en met dinsdag 12 juli, daarna is er een zomerstop.

Een familielid van Julian Jagtenberg, mede-oprichter van Somnox, sliep slecht. Zij voelde zich futloos, had een lagere weerstand en weinig energie. Maar wat ze ook probeerde: niets hielp om beter te slapen. Jagtenberg kon het niet langer aanzien en besloot zelf het heft in handen te nemen. Hij bestudeerde duizenden pagina’s literatuur, sprak slaapwetenschappers en deed gebruikersonderzoeken. Zijn missie: zijn familielid weer goed helpen slapen, zonder medicatie.

De oplossing? De slaaprobot Somnox, een combinatie van slaap (‘somno’) en nacht (‘nox’) in het Latijn. Inmiddels helpt de robot duizenden mensen om beter te slapen en is er ook een Somnox 2. Tijd voor de verdere verovering om de planeet de juiste nachtrust te gunnen. De ondernemer praat in de radiostudio over de eerste stappen, het Dragons' Den-avontuur in 2021, de inzet en bruikbaarheid van data, ambities over de grens en nog veel meer dan dat. Kortom, een niet te missen De Ondernemer Live.

Ook is ondernemer en veelgevraagd spreker Wessel Berkman aanwezig in de studio. Hij geeft vanaf september 2 trainingen bij De Ondernemer Academy

Closure: scale-up ontzorgt families na het overlijden van dierbare met abonnementen-stop

Ook te gast is Graciëlla van Vliet, ceo en medeoprichter van Closure. Investeerders stoppen samen 1,5 miljoen euro in het bedrijf. De Rotterdamse scale-up ontzorgt families na het overlijden van een dierbare door het beëindigen of overzetten van doorlopende abonnementen. In onze 'abonnementencultuur' heeft een persoon gemiddeld meer dan 30 doorlopende contracten, rekeningen, abonnementen accounts of profielen. Closure speelt in op de onoverzichtelijke en moeilijk opzegbare berg aan periodieke verplichtingen die achterblijft bij overlijden. Hoe? De ceo komt het vertellen.

Karina Tiekstra, ceo van MyWheels, met de oprichter van Amber Hans de Penning. Foto: MyWheels.

Autodeelbedrijven MyWheels en Amber bundelen de krachten en gaan de komende jaren de zakelijke en particuliere markt van deelmobiliteit bepalen. Met als doel de impact van mobiliteit op klimaat en stad drastisch te beperken. Beide bedrijven maakten de afgelopen jaren een exponentiële groei door. ‘Tech-driven’ Amber met haar vernieuwende concept van ritgarantie en datagedreven technologie en marktleider MyWheels met haar landelijke netwerk van deelauto’s. MyWheels-Ceo Karina Tiekstra doet de verdere plannen uit de doeken.

Wessel Berkman over zijn komende De Ondernemer Academy-trainingen

Verder is ondernemer en veelgevraagd spreker Wessel Berkman aanwezig in de studio. Hij geeft vanaf september 2 trainingen bij De Ondernemer Academy: 'Level 3 Sales en Level 3 Employee Growth'. De training die Berkman bij de Academy gaat geven wordt volledig toegespitst om ondernemers, die natuurlijk ook enorm de krapte op de huidige arbeidsmarkt voelen.

In De Ondernemer Onderweg is de hoofdrol weggelegd voor deelplatform GO Sharing. Ceo Raymon Pouwels is eveneens aanwezig op het Mediapark. Net als Hubert Deitmers van de It's me foundation. De stichting zamelt geld in om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken in de strijd tegen de hersenziektes meningitis en encefalitis. Natuurlijk hoor je het laatste ondernemersnieuws, de radiocolumn van De Hofnar Juri Hoedemakers en de nieuwe column van Nico Dijkshoorn.

Onze wekelijkse live-uitzending is op dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur te beluisteren via New Business Radio(.nl) en te zien via de homepage van onze website en YouTube. Kijk hieronder de aflevering van 28 juni met brand director Sander Lusink van Oger terug:

&t=1657s

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws