Podcast De Ondernemer Onderweg

Als stilstaan geen optie is: ‘Bosch Car Service denkt in onderdelen én in oplossingen’

De Duitse firma Bosch ken je wellicht als fabrikant van boormachines en koelkasten, maar het bedrijf runt ook een uitgebreide keten aan autoservicebedrijven in Nederland: Bosch Car Service. Op maar liefst 425 plekken door heel Nederland kun je terecht voor werkelijk álles dat met de (zakelijke) auto te maken heeft. In deze speciale aflevering van onze podcast De Ondernemer Onderweg laat presentator Roland Tameling zich uitgebreid informeren over de veelzijdige succesformule – die dit jaar 100 jaar bestaat!

Michiel Frijters Bosch Car Service 1

Presentatie: Roland Tameling 7 juli 2021

,,Eigenlijk zijn alle eigenaren van onze 425 vestigingen zelf ook ondernemers: zij denken in onderdelen én in oplossingen.” Strikt genomen werkt Marnix van Veen, Concept Adviseur bij Bosch Car Service, niet op de marketingafdeling maar zo te horen heeft hij zojuist de nieuwe slogan van het bedrijf bedacht. Samen met zijn collega Michiel Frijters is Van Veen te gast in De Ondernemer Onderweg, waar hij vol overtuiging vertelt over de kracht van hun formule. ,,Ik heb een buitendienstfunctie waarbij ik veel over de vloer kom bij onze vestigingen, en ik zie die ondernemerszin dagelijks in de praktijk. De mensen op onze 425 vestigingen zijn gek van techniek en denken goed mee om hun klanten zo snel mogelijk weer op weg te helpen.”

Bekijk hier video-afleveringen, op bezoek in een van de Bosch Car Service-garages: ‘Klacht is een kans: los het goed op en je hebt een fan voor het leven’

Dit jaar is het exact 100 jaar geleden dat de eerste vestiging van Bosch Car Service geopend werd in de Duitse stad Hamburg, legt Concept Manager Frijters uit: ,,Inmiddels hebben we wereldwijd meer dan 15.000 vestigingen en zijn we de grootste formule voor autoservice ter wereld. In Nederland hebben we ook een goede landelijke dekking: met 425 vestigingen hoef je in ons land eigenlijk nergens meer dan een kwartier te rijden om bij Bosch Car Service te komen.”

Alles onder één dak

Frijters legt het concept van Bosch Car Service duidelijk uit: ,,Onze vestigingen zijn universele autobedrijven waar je terecht kunt voor onderhoud aan alle typen auto’s. Belangrijk om te weten: we doen alle merken en alle modellen. Van bedrijfswagens tot personenauto’s en van klassiekers tot de nieuwste elektrische modellen: noem maar op. Het mooie van ons concept is dat we alles onder één dak hebben: we doen ook nieuwe auto’s, je kunt bij ons terecht voor private lease, enzovoorts. Op die manier bieden we echt een one stop shop voor alles wat met je auto te maken heeft.”

"Onze vestigingen zijn universele autobedrijven waar je terecht kunt voor onderhoud aan alle typen auto’s. Belangrijk om te weten: we doen alle merken en alle modellen. Van bedrijfswagens tot personenauto’s en van klassiekers tot de nieuwste elektrische modellen: noem maar op"

Volgens Marnix van Veen biedt Bosch Car Service voordelen die je bij concurrerende garagebedrijven niet tegenkomt: “Je hoort het al aan de naam: Bosch Car Service. We zijn een fabrikant van meer dan alleen boormachines en koelkasten: wij zijn de ontwikkelaar van veel van de onderdelen die in vrijwel alle automodellen zitten. Daardoor weten we zo veel meer van alle techniek, hebben we nauwkeuriger diagnoseapparatuur en kunnen we onze monteurs beter trainen zodat zij zo goed mogelijk aan jouw auto kunnen werken. Daar profiteer je van bij elk bezoek.”

Voor zakelijke klanten – van zzp’ers tot mkb’ers met een groter wagenpark – zit de kracht vooral in het meedenken met de klant, meent Michiel Frijters. ,,We snappen als geen ander dat je als ondernemer eigenlijk niet stil kunt staan, dus doen onze collega’s er alles aan om je bedrijfsauto snel en goed te onderhouden. Dat zijn echt professionals die weten wat er nodig is om andere professionals van dienst te zijn, al zijn zij ook niet bang om te improviseren zodra dat nodig is.” In het gesprek met Van Veen en Frijters dat je hoort in deze aflevering van De Ondernemer Onderweg komen talloze voorbeelden voorbij.

Hart voor Zaken

Nina Kamp (The Nice Company) over leiderschap: 'Stap niet in een harnas het kantoor binnen'

Niemand maakte ze. Echte fruitijsjes. Daarom besloot ondernemer Nina Kamp ze te maken. Uit boosheid. Tien jaar later verkoopt The Nice Company jaarlijks 1,5 miljoen ijsjes, ook over de grens. ,,Met elkaar in verbinding blijven, is de randvoorwaarde van goed samenwerken'', vertelt Nina aan Cor Hospes in Hart voor Zaken.

Details
Droomstart

Lunch met de Droomstart-toppers van 2023: zo gaat het met de ondernemers

Vier jonge bedrijven. Twee halve finaleplekken. Één winnaar. Eerder dit jaar kon je luisteren naar een even inspirerende als spannende tweede reeks van de podcastserie Droomstart. Uiteindelijk ging het Brabantse fintechbedrijf FinBuddy aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook mede-finalist Food for Skin en de andere net niet-winnaars Teazie en Contour Lab vielen met hun innovatieve businessplan in de smaak bij jury en luisteraars.

Details
Boekencast De Ondernemer Leest

Boekencast: wat vinden Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de vijf voorstellen uit 'Sander en de brug'?

Sander Schimmelpenninck heeft vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland in boekvorm uitgebracht: Sander en de brug. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink hebben het gelezen. Hun nieuwe podcast.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details