Nieuws Mobiliteit

Dit is de Carice TC2: een elektrische cabriolet uit de polder

Woensdag maakt een nieuwe Nederlandse elektrische auto zijn debuut. De startup Carice heeft in alle stilte de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van de Carice TC2: volgens de makers gaat het om een compacte en sportieve cabriolet waarin vooruitstrevende technologie wordt gecombineerd met een klassiek design.

Van onze redactie 10 mei 2023

Carice TC2 exterior front quarter

Het vooraanzicht van de Carice TC2. Foto: Carice

De eerste foto's zijn vrijgegeven. De komende weken zal het voertuig voor het eerst aan het publiek worden getoond. Autoliefhebbers kunnen de auto aanschouwen tijdens het finish-evenement van de Tulpenrallye op zaterdag 13 mei bij Château St. Gerlach in Valkenburg.

''Elegant, milieuvriendelijk, wendbaar en met de hand vervaardigd. We hebben de auto teruggebracht tot zijn meest pure vorm, en alles wat erin zit is met oog voor detail en met veel liefde gemaakt''

Niels van Dril en Richard Holleman, Carice

,,Met de Carice TC2 willen we een kunstwerk op wielen creëren," aldus Niels van Dril en Richard Holleman, oprichters van Carice. ,,Elegant, milieuvriendelijk, wendbaar en met de hand vervaardigd. We hebben de auto teruggebracht tot zijn meest pure vorm, en alles wat erin zit is met oog voor detail en met veel liefde gemaakt. Op deze manier brengen we rijden terug tot de essentie met een auto van slechts 630 kilogram en een actieradius van meer dan 300 kilometer. Het draait erom dat je het rijden in elke vezel van je lichaam voelt."

Lees ook: Zo gaat Xpeng de strijd aan met Tesla: ‘Value for money en technologie’

Moderne technologie en ambachtelijk vakmanschap in Carice TC2 gecombineerd

De Carice TC2 is volgens de startup een bijzonder product van Nederlandse bodem, waarin moderne technologie en ambachtelijk vakmanschap worden gecombineerd. Carice heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan zowel het nieuwe voertuig als aan de uitbreiding van hun fabriek. Al in 2011 produceerden ze hun eerste elektrische auto's, zij het in beperkte aantallen.

Om aan de vraag te kunnen voldoen, hebben ze besloten om een nieuwe auto te ontwikkelen en een eigen productielijn te realiseren. Hierdoor kunnen ze nu onafhankelijk seriematig auto's produceren, waarbij ze de kwaliteit en continuïteit in eigen hand houden. ,,Met passie creëren we prachtige auto's waar mensen blij van worden", aldus Van Dril en Holleman.

Achteraanzicht van de Carice TC2.

Elektrische cabriolet is beschikbaar vanaf 44.500 euro exclusief BTW

De eerste serie Carice TC2 is al uitverkocht, gereserveerd voor klanten die tijdens de ontwikkelingsfase een bestelling hebben geplaatst. Zij kunnen binnenkort hun nieuwe auto verwachten. Voor geïnteresseerden in de Carice TC2 is er goed nieuws: er worden weer nieuwe reserveringen aangenomen voor de volgende productieserie. De Carice TC2 is beschikbaar vanaf 44.500 euro exclusief BTW en zal in beperkte oplage worden geproduceerd.

Oorsprong bij hightech-startups in YES!Delft

Carice is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van lichtgewicht elektrische voertuigen. Het bedrijf ontwikkelt de auto's volledig in eigen huis, inclusief het onderstel en de carrosserie. Het bedrijf startte in 2011 als een van de hightech-startups in YES!Delft. De eerste jaren maakte het bedrijf in kleine aantallen elektrische auto’s op bestelling. De laatste jaren werkte Carice achter de schermen aan een compleet nieuwe auto en aan een bescheiden fabriek voor serieproductie op zijn locatie in Voorhout.

Lees ook: Wereldmerk in wording: zo wil ‘het nieuwe Lotus’ Porsche verslaan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws