Nieuws Mobiliteit

Nederlandse elektrische voertuigbouwer Carver maakt vliegende start in België

De elektrische voertuigbouwer Carver, bekend van de smalle stadsvoertuigen met unieke kanteltechnologie heeft er naast Brussel en Antwerpen nu door de samenwerking met Group Vandecasteele meerdere verkoopvestigingen in België erbij.

Van onze redactie 3 maart 2023

Carver Belgie man gereedschapskist

De Carver is in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kan een bereik hebben tot 130 kilometer. Foto: Carver

Met de komst van dit dealernetwerk gaat een wens in vervulling om in de toekomst de inwoners van onder meer Antwerpen en Brussel - waar dagelijks fikse files staan - een oplossing te bieden.

Anton Rosier, ceo van Carver: ,,De stap naar België is een hele logische. We zien daar gelijk aan Nederland dezelfde problematiek. Er is behoefte aan een snel, makkelijk, milieuvriendelijk en comfortabel vervoersmiddel in de minder stedelijke gebieden. In de grote steden daarentegen is er behoefte aan flexibiliteit en betrouwbaarheid om op tijd op je afspraak te komen.''

''Een Carver in het stadsbeeld zou daar een hoop oplossen. Bovendien is het gebruik van LEV ook zeer bevorderlijk voor de luchtkwaliteit die veelal in grotere steden onder de maat is''

Anton Rosier, ceo Carver

Carver in Antwerpen zou veel verkeersellende kunnen oplossen

,,We zien nu de eerste Carvers ook door Brussel en Antwerpen rijden. Iedereen in Nederland weet als geen ander dat Antwerpen verkeerstechnisch echt een drama is. Een 'light electric vehicle' is een aantrekkelijk en comfortabel alternatief. Een Carver in het stadsbeeld zou daar een hoop oplossen. Bovendien is het gebruik van LEV ook zeer bevorderlijk voor de luchtkwaliteit die veelal in grotere steden onder de maat is'', aldus Rosier.

Sinds kort rijden er ook Carvers door de straten van Londen, Hongkong en Valetta (Malta).

Lees ook: Van Tesla winnen dankzij technologie: zo wil de Lucid Air Nederland veroveren

Belangrijkste afzetmarkten voor Carver en Carver Cargo zijn Europa, Azië en het Midden-Oosten

Carver is een Nederlandse producent van lichte elektrische voertuigen en is gevestigd in Leeuwarden (productie) en in ’s Gravendeel (R&D). De unieke en gepatenteerde kanteltechnologie stellen Carver in staat om smalle voertuigen te ontwikkelen. Zo wordt het comfort van een auto met de wendbaarheid van een scooter of motor gecombineerd.

Carver’s zijn onder meer de oplossing voor druk stedelijke gebieden waar men zich gemakkelijk en duurzaam wil kunnen voortbewegen. De Carver is in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kan een bereik hebben tot 130 kilometer en een maximumsnelheid van 45 of 80 kilometer per uur. De belangrijkste afzetmarkten voor de Carver en de Carver Cargo zijn Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Carver is een Nederlandse producent van lichte elektrische voertuigen. Foto: Carver

Lees ook: 25 Carvers rijden vanaf nu door de straten van Maltezer hoofdstad Valetta

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws